TAVŞANLILI GENÇ YÖNETMEN FİLM HAZIRLIĞINDA

TAVŞANLILI GENÇ YÖNETMEN FİLM HAZIRLIĞINDA

Sanat Yayın: 11 Kasım 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 11.11.2015 15:57:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
6775 okunma
Google News

TAVŞANLILI GENÇ YÖNETMEN FİLM HAZIRLIĞINDA 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yeni bir film çekimi hazırlığı başladı.  
Tavşanlılı genç yönetmen İlyas Gürcan film hazırlığında.
Ünlü yönetmen ve yapımcı Alper Akdeniz ve birçok ünlü yapımcıların da bu filme destek verdiği öğrenildi.
Alper Akdeniz  projenin yönetmeni İlyas Gürcan ile çekim mekanlarını araştırmaya başladı.
Birçok kısa film ve belgeselleri bulunan Alper Akdeniz Tavşanlı’ya geliş sebebini ve projelerini Tavşanlı Ekspres Gazetesi ile paylaştı. Yönetmen Alper Akdeniz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ İzmir’de yaşıyorum. Kısa filmler ve belgeseller çekiyorum. Yaptığım kısa filmler ve belgeseller Türkiye ve Dünya çapında birçok yerde gösterime girdi. Dünya çapında 25’e yakın ödül aldık. Hatta birkaç gün sonra son filmimiz “Rüya” ile ilgili Amerika’nın Boston Eyaletinde 14. Boston Film Festivalinde gösterime girecek. En son aşamada bu filmimiz finale kaldı. “ diyen Akdeniz Tavşanlı’ya geliş amaçlarını ise şu şekilde açıkladı,
  “Tavşanlı’ya gelmemizin sebebi ise burada film çekimi için mekanlar bakıyoruz ve inceliyoruz. Kendi kültürümüzden, kendi değerlerimizden nasıl faydalanırız, ortak neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Buraya gelmişken İlyas Gürcan’ın çok güzel projeleri var. Uzun metraj film ile ilgili yaklaşık 1 yıldan bu yana bu proje üzerinde çalışıyor. Bu proje ile ilgili neler yapabiliriz, bunları düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızı yaparken Tavşanlı’nın yetiştirmiş olduğu Ahmet Uluçay’ın dünya görüşü, sinemaya ve hayata bakış açısını konuşuyoruz. Şu an İlyas Gürcan Beyin filmi senaryo aşamasında devam ediyor. Bundan sonraki aşamasında oyuncu, dekor, kostüm gibi teknik çalışmalar olacak. Yaklaşık 3-4 ay içerisinde film çekimlerine başlayacağız.”
  Tavşanlılı ünlü yönetmen Ahmet Uluçay’dan da bahseden Alper Akdeniz ; “ Ahmet Uluçay Türk sinemasında şöyle yeri var. İmkansızlıkları başaran, bunun yanı sıra Türkiye ve Dünya’da Festivallerde filmleri gösterilen. Sıcak ve içten, insanın yüreğinin en uç noktalarına kadar dokunan, imkansızlıklar içerisinde neleri başarabileceğimizi gösteriyor. Çok erken aramızdan ayrılan büyük bir ustamız. Onun sinemasını çok içten ve Tavşanlıca olarak tabir edebileceğim bir sinema anlayışı var. Sokağın ve halkın dilini sinemaya aktaran önemli bir kişi olarak görüyorum.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.