Tavşanlı'da İHH İnsani Yardım Vakfı İl istişare toplantısı gerçekleşti

Gündem Yayın: 09 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.03.2020 11:13:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1304 okunma
Google News

  Tavşanlı'da İHH İnsani Yardım Vakfı İl istişare toplantısı gerçekleşti

Tuna İşleyen

Kütahya İHH İnsani Yardım Vakfı, İl İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nı Tavşanlı’da yaptı. İHH Tavşanlı Temsilciliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Yenipazar, Tavşanı Temsilcisi İbrahim Vehbi Atabay ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.  

 

  Program Kur'an Tilaveti okunması ile başladı. Toplantıda konuşan Kütahya İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Yenipazar, "Sizler burada hayırlı işlere katkı sağlamak üzere yerine göre uzun yollar kat ederek bu toplantılara iştirak ediyorsunuz. Bunun karşılığını elbette ki fazlasıyla hem bu dünyada hem de öteki dünyada alacağız. Değerli kardeşlerim maalesef biz istemesek de Dünya görmek istemediğimiz bir noktaya doğru yuvarlanıyor. Bizler üzerimize düşeni en iyi şekilde yaparsak dünya iyiliklerin hakim olduğu, güzelliklerin hakim olduğu bir dünya haline gelecektir." diyerek yapılan faaliyetleri ayrıntılı şekilde dile getirdi.
  Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler ise, “Biz inanıyoruz ki necip milletimizin kadim yurdu olan Anadolu, İslam’ın son kalesidir. İnancımız gereği yarının sahibi Allah’tır. Alacağımız bir sonraki nefesin garantisi yoktur. Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da dünyanın neresinde bir mazlum varsa onlara el uzatmalıyız. Yetimlerin başını okşama ve akan gözyaşlarını dindirme gibi asli görevimiz var. Bunu hiç aklımızdan çıkarmayalım. Avrupalılar senelerdir Afrika’yı sömürüyor. Bu nedenle oralarda sürekli insani dramlar yaşanıyor. Bizim Müslüman coğrafyasından oluşan o milletleri de kucaklamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
  Birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “İHH İnsani Yardım Vakfı bir sivil toplum kuruluşudur ve yeri geldiği zaman diğer sivil toplum kuruluşları ile iç içe geçmelidir. Yeri geldiğinde resmi kurumlarla kol kola girebilmelidir. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde yapılan her faaliyetin başarıya ulaşması kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.
  Başkan Güler konuşmasında Tavşanlı Belediyesi olarak Bosna Hersek ve Gazze’de önemli faaliyetler yürüttüklerini de anlatarak, “İlçemizde oluşturduğumuz Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu ile önemli bir dayanışma örneği sergiliyoruz. Tüm STK’lar, mazlum milletlere insani yardım noktasında güçlerini birleştiriyor. Tesis ettiğimiz bu birlikteliğin devam etmesini diliyorum. İHH İnsani Yardım Vakfı ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.