Tavşanlı'da ilköğretim haftası

GÖRÜNTÜLÜ

Eğitim Yayın: 13 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 13.09.2021 19:42:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1164 okunma
Google News

Tavşanlı'da ilköğretim haftası

 

 

Tavşanlı'da yeni eğitim ve öğretim yılı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve ardından İstiklal İlkokulunda düzenlenen resmi törenle başladı. Okul zili geçtiğimiz hafta çalmış, öğrenciler ders başı yapmıştı. Bugün gerçekleştirilen resmi törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, ülkemizde nitelikli insan yetiştirilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Günün anlam önemine ilişkin şiirlerin okunduğu törende Halk Eğitim Merkezi'nin halk oyunları ekibinin gösterisi de beğeni topladı. Programın sonunda öğrenciler katılımcılara oratoryo sunumu gerçekleştirdi.

 

Tavşanlı ilçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa yaptığı konuşmasında “ "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretime başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." sözünde de ifade ettiği gibi ülkemizin çağdaş medeniyetler üzerine taşıyacak yegane unsur eğitimdir. Bizler Tavşanlı eğitim camiası olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu doğrultuda çalışıyoruz." diyerek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Belediye başkanı Mustafa Güler: “Yeni nesil ile ilgili olumsuz bir algı çalışması var” Törende bir konuşma yapan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, çocukların birer yarış atı konumuna getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemizin dünya üzerinde yeniden bir lider olma hedefi var. Bu hedefin arkasındaki en büyük güç ahlaklı, devletine bağlı, İslami değerlerimize sahip çıkan yeni nesildir. Son zamanlarda Z kuşağı diye tabir çıkardılar ve bu kuşağın olumsuz bir nesil olduğu yönünde algılar oluşturuluyor. Halbuki bizler yeni nesilden son derece umutluyuz. Ortaya konulmuş olan 2023, 2053 ve 2071 milli hedefler konusunda gençlerimize güveniyoruz” diye konuştu. Yeni eğitim ve öğretim yılının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Öğrencilerimizin iyi eğitim almaları ve başarılı olmaları elbette çok önemli ancak ahlaklı ve düzgün karakterli birey olarak yetişmeleri ülkemiz açısından büyük önem arzediyor. Bu yönde velilerimize de önemli görevler düşmektedir. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm velilere yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.