Tavşanlı’da kamu personeline Afet Farkındalık eğitimi

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Eğitim Yayın: 27 Ocak 2022 - Perşembe - Güncelleme: 27.01.2022 10:56:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1337 okunma
Google News

Tavşanlı’da kamu personeline Afet Farkındalık eğitimi 

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) Tavşanlı Kaymakamlığı bünyesinde görev yapan kurum amirleri ve tüm personele Afet Farkındalık eğitimi verildiği bildirildi.

 


Afet Farkındalık eğitiminde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alınacak tedbirlere ve Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanın önemine vurgu yapıldı.
“Deprem anı çök kapan tutun” tatbikatının icra edildiği eğitimde ayrıca, e-devlet üzerinden öğrenilen güvenli toplanma alanlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu. Eğitimin ardından afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması ve AFAD Gönüllüğü tanıtıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.