Tavşanlı'da Kutlu Doğum haftası

Gündem Yayın: 18 Nisan 2017 - Salı - Güncelleme: 18.04.2017 17:08:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4210 okunma
Google News



1989 yılından bu yana Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) doğum günü 20 Nisan’a denk gelen hafta kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri başladı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl farklı bir temanın ele alındığı haftada bu yılın teması ‘Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu’ olarak belirlendi. 
Tavşanlı ilçe Müftüsü Hüseyin Aksoy programlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi , “Diyanet işleri başkanlığımız 1989 yılından bu yana kutlu doğum haftası ilan etti.  Aralıksız her yıl bir konu teması işlenmek suretiyle milletimizi peygamber sevgisi etrafında buluşturarak, onun bir yönünü tanıtma anlatma ve hayata uygulamış oluyor. Bu yıl da başkanlığımız “peygamberimiz ve güven toplumu” olarak seçti. Bu yönde bizde ilçemizde bir takım programlar yapacağız, bunların başında da 18 Nisan’da halk sağlığı ve iletişim uzmanı Dr. Semin Güler’in katılımı ile vatandaşlarımıza ve personelimize sunum yapacak. Yine saat 14.00’ de Belediye Kültür Sarayında hanımlara yönelik Kavaklı Kız Kuran Kursu öğretmenleri ve öğrencilerin hazırladığı bir kutlu doğum programı olacak. Tiyatro, şiir ve konuşmalar olacak.  Halkımıza yine peygamber sevgisini ve vatan milletine bağlılık şuurunu aktaracağız. İnşallah güzel bir etkinliğimiz olacak. Yine aynı gün KYK öğrencilerine yönelik bir Kutlu Doğum Programı icra edecekler. Müftülüğümüzün ana programı 19 Nisan Çarşamba günü il Müftümüz Hüseyin Hazırlar hocamız konferans verecek. Akşam saat 20:30 ‘da peygamberimiz ve güven toplumu ile ilgili konuşma yapacak” dedi. 
Çeşitli etkinliklerle programların devam edeceğini ifade eden Müftü Aksoy şunları söyledi, “Bu hafta içerisinde Kavaklı Kuran kursunda hafızlıklarını tamamlamış 5 kardeşlerimize hafızlık tacı takacağız, bir hafızlık merasimi düzenlenecek. Bu da 22 Nisan akşam saat 20:30 Belediye Kültür sarayında olacak. Ayrıca İstanbul’dan değerli hocalarımız okuyucu olarak katılacaklar. Bu hafta içerinde Esen Tepe Çukurköy,  Moymul tarafında kuran kursu hocalarımızın ve imamların birlikte hareket ederek kutlu doğum programları yapılacak. Bizi bir arada buluşturan peygamber sevgisi. Şairin dediği gibi muhabbetten Muhammed oldu hasıl Muhammetsiz muhabbetten ne hasıl biz inanıyoruz ki kainat onun sevgisiyle  varlığıyla var oldu. Bizde onun sevgisiyle bir arada buluşuyoruz. Bizim harcımız ülkemiz geçmiş dönemde bir 15 Temmuz badiresi atlattı, bizi o zamanda bir arada tutan şey Hz Muhammet sevgisi oldu. Peygamber sevgisi ile vatan sevgisi bütünleşti bu anlamda da İslam’ın sancaktarlığını bayraktarlığını yıllarca yapmış ve bundan sonrada yapmaya devam edecek olan necip ve aziz bir milletiz. Yeni nesilleri de aynı sevgiyle yetiştireceğiz. O sevgiyle yetişince de  birlikteliğimiz hep devam edecek. Kur’an-ı Kerim’de “ Ey iman edenler toptan Allah’ın ipine sarılın ve asla ayrılığa düşmeyin. Allahın emriyle bir arada olduk kardeş olduk. Bizi birbirimize düşürmek kan davası gütmek istiyorlar. Bir bakıyorsunuz ki  bir yerde Alevilik Sünnilik ayrışması yapmak istiyorlar. Başka bir yerde Kürtlük, Türklük ayrışması yapıyorlar. Ama biz Kur’an sünnet çerçevesinde birlikte olduğumuzda bizi ayıramayacaklar. Rabbim gönderden bayrağımızı indirtmesin minarelerimizden ezanlarımızı susturtmasın kardeş olarak ilelebet yaşamayı nasip etsin” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.