Tavşanlı'da Mahkumlar İçin Kampanya

Gündem Yayın: 06 Aralık 2016 - Salı - Güncelleme: 06.12.2016 12:03:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4328 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumlar için kitap ve teçhizat kampanyası başlatıldı.

Tavşanlı Ceza İnfaz Kurumu'nda öğretmen olarak çalışan Önder Baba, Halk Eğitim Merkezi usta Öğreticisi Nuri Fuat Öziğdeci önderliğinde mahkumların kitap okuma alışkanlığı arttırmak ve el sanatlarını geliştirmek için kampanya başlatıldı.

Tavşanlı Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak çalışan ve cezaevinde mahkumlara ahşap oyma üzerine eğitim veren Nuri Fuat Öziğdeci, amaçlarının mahkumların daha iyi yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

1 yıl önce yapılan cezaevinin koğuşlarının, atölyelerinin eski cezaevlerine oranlar çok iyi olduğunu belirten Öziğdeci, "Amacımız Tavşanlı'daki cezaevinde mahkumlara daha iyi eğitim verebilmek. Yelbey ticaretin bize katkıları makine açısından oldu. Daha öncesinde Erdinç Ekiz beyin kitap hediyesi ile kütüphanemize önemli katkıları oldu. Ekiz Kütüphanesinde bulunan 400 kitabı ve 4 adet yağlı boya tabloyu cezaevine bağışladı. Yasaklı kitaplar hariç diğer her türlü kitap bağış kampanyamız halen devam ediyor. Bu konuda bize maddi olarak veya makine ekipmanları şeklinde yardımcı olabilecek vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşuna ihtiyacımız var" diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.