Tavşanlı’da yağlı güreşlere 250 güreşçi katıldı

Spor Yayın: 04 Eylül 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 04.09.2017 10:23:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4033 okunma
Google News

Tavşanlı’da yağlı güreşlere 250 güreşçi katıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yağlı pehlivan güreşleri yapıldı.

Tavşanlı ilçesi Çukurköy Mahallesinde gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşleri kıran kırana mücadele ile geçti.

Düzenlenen güreşlerde Tavşanlı güreş ağalığını ikinci kez Hakan Şahin aldı. Hakan Şahin 70 bin TL bağış ile aldığı güreş ağalığını, er meydanında Belediye Başkanı Mustafa Güler ve diğer aday ağalar ile davulcular eşliğinde tur atarak kutladı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Şaban Dede Mesire Alanı'nda yaptığı konuşmada, güreşlerin belediye tarafından düzenlenen Leblebi ve Kömür Festivali kapsamında yapıldığını belirterek, ata sporlarından olan yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl ikinci kez gerçekleştirildiğini belirtti.

Müsabakalar sonunda, rakiplerini yenen 2014 yılı Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı güreşlerin başpehlivanı oldu.

Etkinliğe, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ve vatandaşlar katıldı.

Güreşlerde derece alan baş pehlivanlar, birinciliği Fatih Atlı, ikinciliği Nedim Gürel,  üçüncülüğü Ekrem Yavuz,  dördüncülüğü ise Serhat Gökmen aldı.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.