Tavşanlı'dan İsrail'e protesto için toplanıldı

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Dünya Yayın: 12 Mayıs 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 12.05.2021 09:28:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4205 okunma
Google News

Tavşanlı'dan İsrail'e protesto için toplanıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı hukuksuz müdahaleler protesto edildi.

İsrail polisinin "Kudüs Günü" bahanesiyle Yahudilerin olası baskınına karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere yaptığı müdahalelere, Tavşanlı'daki Sivil Toplum Kuruluşları duyarsız kalmayarak tepki gösterdi.

Protesto öncesi şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.

Kardeşlik Platformu adına, "Tavşanlı STK'ları olarak, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz. Kudüs'te adalet bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı Siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescidi aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz. Çünkü özgürlüğün en büyük düşmanı siyonizmin yeşerdiği bu kirli düzendir." şeklinde basın açıklaması ile İsrail'in protesto edildiği basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına Ak Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Bilal Kıyak, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet meydanında pandemi şartları dikkate alınarak vatandaşların da katıldığı Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı açılan izinli protesto gösterisinde, tekbirler getirilerek " Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.