Tavşanlı Derneğinden Oda etkinliği

Yaşam Yayın: 13 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 13.03.2020 22:25:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2693 okunma
Google News

Tavşanlı Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Derneğinden Oda etkinliği

Tuna İşleyen / Görüntülü 

 

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Derneği Aslanapa ilçesi Bayramşah Köyünde etkinlik gerçekleştirdi.

"Oda kültürü" geleneğini de yaşatmaya çalışan dernek son olarak Bayramşah köyünde etkinlik düzenledi.

Düzenledikleri etkinlikler ile köylerde oda adı verilen yerlerde toplandıklarını belirten Tavşanlı Ertuğrulgazi Yörük Türkmenler Derneği Başkanı İsmail Durkun, "Buradaki toplanma amacımız, eskiden olduğu gibi büyüklerimizin önderliğinde hoş sohbet ve muhabbetle arkadaşlık ve kardeşliğimizi sürdürmek. Oda kültürü kaybolmaya yüz tutmuş bir gelenek. Bizler yapmış olduğumuz bu gibi faaliyetlerle hala bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Birlik beraberlik ortamında yardımlaşma, dayanışma içerisinde her hafta toplanıp şiirler, türküler okuyarak, muhabbet ederiz. " diye konuştu. Gecede Ada Mahalle Muhtarı Halil Oral günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaparak şiir okudur. Tavşanlı mahalli sanatçılarından Aşık Mustafa Yaman, Mustafa Oruç ve piyanist Ahmet Cilasun birbirinden güzel yöresel eserlerini sundular.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.