Tavşanlı Kızılay Şubesi Törenle Hizmete Girdi

Gündem Yayın: 22 Haziran 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 22.06.2019 22:26:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3610 okunma
Google News

Tavşanlı Kızılay Şubesi Törenle Hizmete Girdi

GÖRÜNTÜLÜ 
Tavşanlı Kızılay Şubesi hizmet binası ile Ressam Suna Gürsoy Konuşlu’nun resim sergisi törenle açıldı.

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek Kütahya Valiliğince Türk Kızılayına tahsis edilen tarihi konakta hizmet verecek olan Tavşanlı Kızılay Şubesinin açılış törenine; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Türk Kızılayı Tavşanlı Şube Başkanı Osman Oral, Ressam Suna Gürsoy Konuşlu, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile davetliler katıldı.

Restore edilerek fonksiyon kazandırılan tarihi konağın Türkiye’nin köklü kuruluşlarından biri olan Türk Kızılayına tahsis edilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Türk Kızılayı tüm olumsuz durumlarda vatandaşımızın yanında olmuş; birçok ülkeye yardım eli uzatmış Türkiye’nin tarihi ve köklü bir teşkilatı. Kendini sürekli geliştiren Türk Kızılayı eliyle bugün dünyanın en fazla yardım yapan ülkeleri arasındayız. Bu bizim devletimizin ve milletimizin gücünün göstergesi. Tarihi konağın restore edilerek göğsümüzü kabartan Türk Kızılayına tahsis edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Tavşanlı Şubesi ile Ressam Suna Gürsoy Konuşlu’nun Resim Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 

Konuşlu’nun 30 eserinin beğeniye sunulduğu sergiden elde edilecek gelirin Türk Kızılayı Tavşanlı Şubesine bağışlanacağı belirtildi. 

Açılış sonrası, Türk Kızılay Tavşanlı Başkanı Osman Oral, yönetim kurulu üyesi Mümtaz Serdaroğlu yeni yapılan ve Tavşanlı Kızılay şubesine tahsis edilen konağı davetlilere tanıttılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.