Tavşanlı Meslek Yüksekokulu‘nda Çevre Duyarlılığı ve Çevre Üzerine Etkinlik

Eğitim Yayın: 13 Mayıs 2022 - Cuma - Güncelleme: 13.05.2022 10:40:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1206 okunma
Google News

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu‘nda Çevre Duyarlılığı ve Çevre Üzerine Seminer

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi DPÜ (Dumlupınar Üniversitesi) Tavşanlı Meslek Yüksek Okulunda çevre duyarlılığı üzerine seminer verildi.

Meslek Yüksek Okulu Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu’nda, DPÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Bozkurt tarafından “Çevre Sorunları ve Politikaları” başlıklı; Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik tarafından ise “Tavşanlı MYO Enerji - Su - Çevre Stratejileri ve Uygulamaları” başlıklı seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Yavuz Bozkurt, çevre ve çevre politikaları konusunda yaptığı konuşmasında; dünyanın yüz yüze olduğu çevre sorunları, iklim değişikliği, nüfus artışı, kentleşme, doğal kaynakların dengesiz kullanımı, küresel ısınma, Kütahya’da mevcut olan çevre kirliliği, atıklar, geri dönüşüm sistemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çevrenin korunması konusunda gereken duyarlılığa dikkat çeken Prof.Dr.Bozkurt dünya tarihi boyunca çevresel değişimler hakkında açıklamalar yaptı ve plansız kentleşmenin getirdiği olumsuzlukları açıkladı.

 

Prof. Dr. İsmet Çelik ise, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan çevre koruma stratejileri ve uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Prof. Dr. Çelik yaptığı konuşmasında, meslek yüksek okulunda uygulanan su tüketimini azaltma, ısıtma ve aydınlatmada enerji verimliliğini sağlama konusunda bilgilendirme yaptı. Bu kapsamda Prof. Dr. Çelik, binanın tüm iç aydınlatmasının led ampüllere geçirilmesiyle yüksek oranda aydınlatmadan kaynaklı elektrik enerjisi tüketiminde tasarruf sağlandığı, güneye bakan odalarda ısı tasarrufunu sağlamak üzere termostatik vanaların kullanıldığını, petek arkası duvar izolasyon uygulamalarının başlatıldığını ve eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılmadığı dönemlerde sınıfların minimum sıcaklıkta tutularak gereksiz enerji tüketiminin azaltıldığını ifade etti. Su tüketimini azaltma konusunda ise, lavabolarda  tasarruf başlıklarının kullanıldığını, bütün sulama alanlarında optimum sulama tekniklerinin uygulanması gayretinde olduklarını belirten Prof. Dr. Çelik, tüm bu faaliyetlerin sonunda faturalarda da kayda değer oranda kazanım yaptıklarını ifade etti.

 

Etkinlik, Biyoyakıt Geri Dönüşüm Ünitesi, Lavanta Bahçesi ve Tavşanlı Şehitleri Cevizliği’nin ziyaret edilmesi ve şehit hatıralarının anılması ile sona erdi.  

Seminere Tavşanlı Belediyesi Başkan Yardımcıları Naci Eraslan, Mehmet Ali Akar, DPÜ Çavdarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eray Acar, DPÜ Kamu Yönetimi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bakko Mehmet Bozaslan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ahmet Taş, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, Öğretmen ve Tarih Araştırmacısı Ahmet Öztürk, Tavşanlı Beyköy Mahallesi Muhtarı Ali Veral, Tavşanlı Sekbandemirli Köyü Muhtarı İlyas Kurt, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.