Tavşanlı Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nin bakım, onarım ve tadilatı

Gündem Yayın: 16 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 16.06.2020 10:50:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2317 okunma
Google News

Tavşanlı Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nin bakım, onarım ve tadilatında sona gelindi.
Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kavaklı Mahallesi Sağlık Caddesi üzerinde Şekerlik Camii ile Tavşanlı Diş Hastanesi arasında bulunan bina DİYANET GENÇLİK MERKEZİ olarak kullanılmak üzere Müftülüğümüze 2019 yılında tahsis edilmişti. O günden bu tarafa bina içinde ve çevresinde doğalgaz, elektrik, su tesisatı, çatı vb. yerlerinde geniş kapsamlı onarım, tamirat ve tadilat başlamıştı. Artık bina inşaatında sona gelindi.


Bir grup Din görevlisiyle birlikte Diyanet Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulunan İlçe Müftümüz Hüseyin AKSOY, Gençlik Merkezi ile ilgili açıklamada bulundu. Müftü AKSOY; “Diyanet Gençlik Merkezimizin tamirat ve onarımı tamamlandı. İç tefrişat malzemelerinin de siparişleri verildi. İnşaallah kısa bir süre sonra hizmete açılacak. Hizmete açıldığında İlçemizin dini hayatına önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirterek binanın tahsisinde ve tadilatında destek sağlayan Kaymakamımız Yüksel KARA, il Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR, il genel meclisi üyeleri ve diğer kurum temsilcilerine, katkı ve desteklerinden dolayı tüm görevlilerimize ve hayırsever Tavşanlı halkımıza teşekkür ediyorum.
Bu mekan gençlerimiz için güvenli, temiz, nezih bir mekan olacak, bu mekanda gençlerimiz derslerini çalışabilecek, kitap okuyacak, oyun alanlarında vakit geçirebilecekler. Bu nezih mekan, Gençlerimizin kendilerine zarar getirecek alanlarda vakit geçirmelerini önleyecektir. Burada çok güzel çalışmalar yapılacak ve gençlerimiz burada aldıkları eğitimle kendi kötü emellerine alet etmek isteyenlerin ağına düşmeyecekler. Geleceğe güvenle bakacaksak gençlere yatırım yapmalıyız. Gençliğini ihmal eden bir toplum geleceğine güvenle bakamaz.
Mekana renk ve değer katan insanlardır. Dolayısıyla bu mekanı ne kadar çok gencimiz ziyaret eder, istifade ederse amacına o kadar ulaşmış olacaktır” dedi.
Diyanet Gençlik Merkezi bünyesinde 100 kişilik Çok Amaçlı Salon, Kitap Cafe, Oyun Salonu, Sohbet ve Etüd Salonu ve Atölye çalışmalarında kullanılacak alanlar bulunmaktadır.
Tavşanlı Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezinde gençlere ve yetişkinlere yönelik Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Kursu, Lise ve Üniversiteye yönelik destek kursları, AÖİLahiyat önlisans öğrencileri için Arapça kursu, ebru, hüsnü hat, kaligrafi vb. atölye çalışmaları, satranç, masa tenisi, kitap okuma etkinlikleri, camii ve gençlik buluşmaları, kariyer günleri, etüd çalışmaları hafta içi ve hafta sonları etkinlikler yapılacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.