Tavşanlı MYO’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri

Gündem Yayın: 02 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.12.2021 11:09:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
994 okunma
Google News

Tavşanlı MYO’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri

 


Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda "Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında seminer verildi.

 

DPÜ Tavşanlı MYO'da Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için seminer düzenlendi. 

Meslek yüskekokulu konferans salonunda düzenlenen ve Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Seçil Sargın Yaman ile Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğünden Polis Memuru Gülsüm Özmen'in konuşmacı olarak katıldığı seminere Tavşanlı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Havva Gümüş ile meslek yüksekokulun akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı. Etkinliğin sunumunu öğretim elemanları adına Öğr. Gör. Hülya Gençer Çağlar gerçekleştirdi.

Sosyolog Seçil Sargın Yaman, yaptığı sunumda kadına yönelik şiddet türlerinden bahsederek mücadele konusunda alınması gerekli önlemler ve ilgili mevzuatlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Polis Memuru Gülsüm Özmen ise şiddetle mücadele kapsamında kadınların sahip oldukları haklardan söz ederek gerekli durumlarda kolluk kuvvetlerinden yardım talebinde bulunmak üzere başvurulabilecek  mobil uygulama olan Kadın Destek Uygulaması’nın (KADES) kullanımını anlattı.

Etkinlik sonunda MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, verdikleri bilgiler dolayısıyla konuşmacılara teşekkür ederek kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda herkese önemli görevler düştüğünü ve bu konuda duyarlı olunulması gerektiğini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.