Tavşanlı Şehiriçi Ulaşım Projesi

TAVŞANLI BELEDİYESİ TARAFINDAN ŞEHİR MERKEZİ BAŞTA OLMAK ÜZERE, ANA CADDELER VE GİRİŞ ÇIKIŞ NOKTALARINI ARAÇ TRAFİĞİ AÇISINDAN RAHATLATACAK PROJEDE SONA GELİNDİ. TASLAK PROJE ÜZERİNDE YAPILAN İSTİŞARE TOPLANTISININ ARDINDAN UYGULAMA PROJESİNİN DE HAZIRLANMASINA KARAR VERİLDİ

Ekonomi Yayın: 25 Ocak 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 25.01.2017 11:57:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4787 okunma
Google News

 

Tavşanlı Belediyesi’nin Kasım ayında gündemine aldığı şehir merkezinde trafik akışını rahatlatacak projenin ayrıntıları netleşmeye başladı. Özellikle yayaların işlek cadde ve ara sokaklarda rahatlıkla alış verişini yapması, şehir merkezinde gezinmesini ön gören projede araç sürücülerinin de 300 – 500 metre yürüyüş mesafesinde işlerini rahatlıkla görebilmeleri hedefleniyor. Özel bir firmanın yöneticisi ve aynı zamanda bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Daire Başkanlığında görev yapan trafik uzmanı Fatih Ayan, hazırladığı taslak projeyi Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e sundu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay ve Zabıta Trafik Şefi Kenan Karakaya’nın da katıldığı toplantıda proje üzerinde değerlendirmeler yapılarak trafik akış yönleri ile sokak ve caddelerin ana arterlere bağlantıları üzerinde istişarelerde bulunuldu. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, projenin uygulama aşamasına geçirilmesi için talimat verdi.

ŞEHİR MERKEZİ TRAFİK YOĞUNLUĞUNDAN KURTULACAK

Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptığı değerlendirmede; “Proje genel anlamda daha önce ön görülen yayalaştırma çalışmalarıyla birlikte, Kuruçay ve Emet kavşaklarına yapılacak olan araç üst geçit projesini, şehrin giriş ve çıkış noktalarını, bu bölgelerdeki caddelerin trafik yönlerini ve trafik yoğunluklarını planlamayı öngörüyor. Trafik konusunda ilçemizin ana caddeleri ve işlek bölgelerini rahatlatmak adına bu projeyi hazırlıyor, üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Trafik uzmanımız Fatih Ayan beyle hazırlanan taslak proje üzerinde görüş alış verişinde bulunduk. Bazı düzeltmelerle uygulama projesinin hazırlanmasına karar verdik. Yakın tarihte bu çalışmamızı tamamlayarak hayata geçireceğiz. İlçemizde araç geçişinin yoğun olduğu caddelerin analizini netleştirdik. Burada amacımız Tavşanlı şehir merkezini araç yoğunluğundan kurtarmak, trafik akışını sağlıklı bir sisteme kavuşturmaktır” ifadelerini kullandı

ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM PİSTİ KURULACAK

Diğer taraftan toplantıda öğrencilerin trafik eğitimine katkı sunacak önemli bir çalışmanın ilk adımları da atıldı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 5.000 m²’lik bir alana Eğitim Pisti kurulmasının talimatını verdi. Kurulacak Eğitim Pisti teori ve uygulama atölyeleri, öğrenci aileleri, öğretmen ve eğitimciler için hazırlanacak sosyal alanlardan oluşacak. Birebir trafik ışıkları, yön tabelaları ve trafik işaretlerinin monte edileceği parkurda öğrenciler özel tasarlanan araçlarla hem direksiyon eğitimi alacak hem de trafik kurallarını öğrenecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.