Tavşanlı Yağlı Güreşleri

Spor Yayın: 02 Eylül 2016 - Cuma - Güncelleme: 02.09.2016 11:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4476 okunma
Google News

 

Tavşanlı’da 1. Yağlı güreşler etkinliği düzenlendi

Tuna İşleyen/ Tavşanlı 

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde güreş etkinliği düzenlendi.

3 Eylül Tavşanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşu kapsamında Tavşanlı Belediyesi’nin hazırladığı kurtuluş günü etkinlikleri Şaban Dede Mesire alanında düzenlenen yağlı güreş festivali ile başladı. 

Etkinliğe, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz, Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, Kütahya İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29 başpehlivanın katıldığı programın açılış konuşmasını Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptı. Belediye Başkanı Mustafa Güler, Domaniç’te uzun yıllardır yapılan güreş müsabakalarının, 15 Temmuz’un hemen sonrasında bir tarihe rastlamasından dolayı yapılamadığını hatırlattı. Kurtuluş günü etkinliklerine ilk kez alınan güreşlerin kuruluşun toprağında, ata sporunun sürdürülmesi amacıyla bundan böyle Tavşanlı’da yapılmasını planladıklarını söyledi.

Başkan Güler, “29 başpehlivan var burada ve Kırkpınar’ın namlı, altın kemerli güreşçileri aramızda. Bu vesileyle meydanda ter döken ve çağrımıza cevap veren tüm güreşçi kardeşlerimize Osmanlı’nın mirası deli Yusuf’un torunları olarak bu adeti devam ettirdikleri için sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. “ dedi.

Müsabakalar sonucu rakiplerini yenen Fatih Atlı, başpehlivan oldu.

Recep Kara ikinci, Nedim Gürel üçüncü ve Abdullah Güngör ise dördüncü oldu.

Dereceye giren güreşçilerin ödülleri, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir tarafından takdim edildi.

Bu arada Tavşanlı’da düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde, güreş ağası 43 bin TL bağışta bulunan Tavşanlı Otel sahibi Hakan Şahin oldu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.