Tavşanlılı Burak Bulut, Turna Balığı Yakalama Yarışmasından birinci oldu

Gündem Yayın: 10 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 10.05.2022 12:24:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1760 okunma
Google News

 Tavşanlılı Burak Bulut, Turna Balığı Yakalama Yarışmasından birinci oldu  

 

Tuna İşleyen  -Görüntülü 

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi Beşkarış Barajı'nda düzenlenen 'Turna Balığı Yakalama Yarışması' sonucunda birincilik elde eden Burak Bulut ödül ile Tavşanlı'ya döndü.

 

KÜSABDER (Kütahya sportif ve amatör olta balıkçıları derneği) organizasyonu ile Türkiye'nin birçok ilinden çok sayıdaki yarışmacı, botla baraja açılarak en çok ve en büyük turna balığını tutmak için yarıştı. Avlanan balıklar, boy ve ağırlık ölçümlerinin ardından sürdürülebilir balıkçılığın devamı için yeniden suya bırakıldı.

Birinci gün, Bot kategorisinde 46 takımın, ikinci gün kıyıdan olta ile balık yakalama kategorisine ise 148 yarışmacının katıldığı yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

 

Yarışmada kıyıdan olta ile Turna balığı yakalama birincisi Tavşanlılı Burak Bulut, " Yıllardır amatör ve Sportif olta balıkçılığı yapıyorum. Bu tür etkinliklerin yapılması, sportif balıkçılığa dikkat çekilmesi beni çok mutlu ediyor tabi ki. Bu tür etkinliklerde yarışmadan ziyade, bu hobiye gönül vermiş dostlarla tanışmak, sohbet etmek ve birşeyler paylaşmak bu işin en güzel kısmı. Bu yarışmada kıyıdan En Çok Balık Yakalama kategorisinde birincilik bana nasip oldu. Zaten çok güzel geçen bu etkinlikte birinci olmak beni daha çok mutlu etti. 3 gün süren ve dolu dolu geçen bu etkinlik için ilk önce KÜSABDER ailesine, tüm sponsorlara, tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

 

 

Beşkarış Barajı'nda gerçekleştirilen Turna Balığı Yakalama Yarışmasına, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Altıntaş İlçe Belediye Başkanı Arif Teke, AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Altıntaş İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Elvan Bozok da katıldı.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.