T.C kimlik kartı değiştirme işlemleri için belirlenmiş bir son tarih yoktur.

Gündem Yayın: 27 Aralık 2018 - Perşembe - Güncelleme: 27.12.2018 17:26:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2770 okunma
Google News

"VATANDAŞLARIMIZ ENDİŞELENMESİN"

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ile nüfus Müdürlüğünde yaşanan kalabalığın sebepleri konusunda görüş alarak konu hakkında bilgiler aldık. Kaymakam Kara, konu hakkında gerekli hasasiyeti göstererek sorunun giderildiğini ve gazetemize konu hakkında şunları söyledi;

"Tüm Türkiye'deki nüfus idarelerinde olduğu gibi Tavşanlı İlçe Nüfus Müdürlüğünde de bazı asılsız söylentiler neticesinde 2018 yılının son günlerinde TCKK, Sürücü Belgesi ve Pasaport başvurularında aşırı artışlar olduğundan bazı hususları açıklama hususu doğmuştur.

Sürücü belgesi yenileme işlemleri 2020 yılının sonuna kadar devam etmekte olup,sağlık raporu uygulamasında herhangi bir değişiklik olmaksızın (aile hekimi uygun görürse aile hekiminden, aile hekimi herhangi bir branş doktoruna sevk ederse o doktordan alınan sürücü belgesi raporu ile) ve ücretinde değişiklik olmadan yani 15  TL olarak devam edecektir. T.C kimlik kartı değiştirme işlemleri için belirlenmiş bir son tarih yoktur.  Şu anki ücreti 18.50 TL olup 2019 yılındaki ücretinin yeniden değerleme oranında yüzde (23.73) artacağı tahmin edilmektedir. Pasaport defter bedeli ve harçlarının da 2019 yılında Yeniden değerleme oranında yüzde 23.73 artacağı tahmin edilmektedir. Tavşanlı Nüfus Müdürlüğü 2018 Aralık ayı ortalarından itibaren İçişleri Bakanlığı nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel müdürlüğünce T.C kimlik kartı sürücü belgesi ve pasaport başvurularında randevulu sisteme geçirilmiş olup T.C kimlik kartı sürücü belgesi ve pasaport başvuruları için Alo 199 telefon hattından veya ve nvi.gov.tr internet adresinde randevu alınması gerekmektedir.Randevulu başvurulardan  zaman kalırsa randevusuz başvuru alınabilmektedir"  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.