Teog Tercih Büroları ve Çadırı Kuruldu

Eğitim Yayın: 17 Temmuz 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2017 11:38:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4889 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), TEOG sınavına dönük öğrencilere okul tercihleri sırasında profesyonel destek sağlamak amacıyla, 3 ayrı noktada tercih bürosu açtı

TEOG tercihlerinde öğrencilere profesyonel bir destek sağlamak amacıyla Tavşanlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi öncülüğündeki tercih büroları 25 Temmuz 2016 tarihine kadar öğrenci ve velilere danışmanlık yapacak.

Tercih büroları, RAM, Sultan AVM ve Moymul Ortaokulu'nda hizmet verecek.

Tavşanlı ilçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, "Öğrenci ve velilerimiz tercihlerini yaparken özellikle il ve ilçe dışında olan okulların yurt ve barınma imkanlarını iyi araştırmaları gerekmekte ve öğrencilerimizle görüş birliği içinde tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Orta okulu bitiren öğrencilerimiz için değişik yerlerde bürolar oluşturduk. TEOG ile ilgili yerleştirmelerde her okulumuzun büroları var. Biz bu büroları önemsiyoruz. Rehberlik Araştırma Merkezimizle ve yetkililerimizle bunun uzun zamandır planlamasını yapıyoruz. Çocuklar bizlerin geleceğimiz, tercih yapacakları, eğitim alacakları okulların temellerini sağlıklı danışmanlık hizmetleri almak suretiyle atmaları bizim önemsediğimiz bir konu. Rastgele bir yere yerleşmektense kendilerinin kabiliyetleri doğrultusunda, istekleri ve arzuları aynı zamanda puanları doğrultusunda okullara yerleşmeleri en güzel şekilde sağlanacak. Normalde şu an tatil dönemindeyiz ancak alanı rehberlik ve psikolojik danışmanlık olan öğretmenlerimizin yanında, okullarımızın yöneticileri, rehberlik araştırma merkezimiz, aynı zamanda gönüllü öğretmenlerimiz tatillerini kestiler Tavşanlı'ya geldiler, çocuklarımıza bu tercih döneminde sağlıklı hizmet vermek için buradalar. Bu konuda fedakarlık göstererek çalışan herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.