Tepecik Dondurması Ulusal Basında

Yaşam Yayın: 29 Ağustos 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 29.08.2018 20:36:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4970 okunma
Google News

  25 Ağustos 2018 Milliyet Gazetesi haberine göre Türkiye'nin en iyi şefleri, yemek yazarları ve bloggerları Türkiye'nin dört bir yanından favori dondurmacılarını seçti.

İlk 10 dondurmacısı arasına 4. sıra olarak Tavşanlı'da faaliyet gösteren Tepecik Dondurması firması girerek Kütahya ve Tavşanlı'nın ismini ulusal basında duyurmuştur.
Yapılan haber ve açıklamalara göre Tepecik Dondurması ile ilgili şu bilgiler yer alıyor;
  Tepecik Dondurmasını farklı kılan antika sanat eseri değerinde olması.Yeni nesil katkı maddeleri olan emülgatör, boya, aroma , renklendirici vs.kullanılmaması.

Manda sütü,yerli sahlep ve pancar şekeri kullanılması, gerçek meyveler ve kuruyemişlerden imal edilmesi,doğallığı ile yiyenleri eski zamanlara götürüyor.

Sade ile manda kaymağının eşsiz lezzetini yakalarken,limon böğürtlen, vişne,incir,çilek,karadut gibi meyvelerden oluşan çeşitlerle yazın sıcak günlerinde ferahlamak mümkün.Tahin,hurma,bitter, kestane,ceviz,balbadem gibi çeşitler ise yiyenlerin vazgeçemediği çeşitlerden.Tavşanli'nın meşhur leblebisi ile yapılan leblebili dondurma ise merak uyandıranlar arasında.24 farklı çeşidi ile Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde hizmet vermektedir.

DONDURMA YAPIMI HAKKINDA VE TEPECİK DONDURMASI HAKKINDA RÖPORTAJ VİDEO ALT BÖLÜMDE.....

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.