Termik Santrali İşçileri Bekleyiş İçerisindeler

Ekonomi Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 11:56:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2457 okunma
Google News

 

 Termik Santrali İşçileri Bekleyiş İçerisindeler

Tuna İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Seyitömer Beldesi ve Tavşanlı ilçesinde bulunan termik santralleri, verilen sürede bacalarına filtre takılmadığı gerekçesi ile jandarma ekiplerince mühürlenmişti.  
  İki santraldeki üretim durduruldu ve işçiler ücretli izne çıkarıldı.
  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kapatılan Tunçbilek Termik Santrali önünde toplanan işçiler, hükümet yetkililerine seslenerek ekmek kapılarının yeniden açılmasını istediklerini söylediler.
  7 Şubat 2020 tarihine kadar ücretli izne çıkarılan işçiler sonlarının ne olacağına dair bekleyiş içerisindeler.
  Termik santralin 27 yıllık işçisi Hakkı Sarıoğlu, " Bugün burada toplanmamızın sebebi, baca gazı emisyon değerleri nedeniyle kapatılmış olması nedeniyledir. Hükümetimizden ricamız buranın tekrar gerekli emisyon değerlerine çekilerek hiç yoktan sırayla tek tek çalıştırılarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamasını istiyoruz. Sonuçta buradaki bütün arkadaşlar da çevreye duyarlı ve burada kapıdaki simitçisinden, çarşıdaki marketine kadar bu ekonomik dişlinin birer parçası. Bu dişlilerin kırılmadan dağılmadan ülke ekonomisine katkısının devam etmesini istiyoruz. Burada 600'e yakın çalışan var ve 500'ü ücretli izne çıktı. Fakat eve gittiğimizde çoluk çocuğumuza bu durumu anlatmakta zorluk çekiyoruz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.