TKİ Tavşanlı Linyitspor Ortak Nokta

TKİ Tavşanlı Linyitspor Grubunda şampiyon oldu, play-offlara kaldı

Spor Yayın: 11 Nisan 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 11.04.2022 10:16:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1840 okunma
Google News

3. LİG İÇİN GRUP LİDERLERİYLE SON 2 MAÇ…
Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 3. Grupta mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, son hafta maçında liderlik hesapları yapan Eskişehir temsilcisi Yunus Emrespor’u kendi sahasında 1-0 yenerek TFF’nin belirleyeceği tarafsız sahada oynanacak Play-Off müsabakalarını beklemeye başladı. 

Karşılaşma öncesi TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulüp Başkanı Akın Şirin ile Genel kaptan Yasin Karaaslan, Kütahya Kültür Derneği Başkanı Süleyman Muslu' ya Linyit Spor formasını taraftar önünde verdi. 

 

Siyasi Parti Başkanları , KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş da maçı izledi. 
Kritik maçta kapalı ve kale arkası tribünleri tıklım tıklım dolduran spor severler heyecan dozu yüksek 90 dakika izleyerek kırmızı siyahlıların Grup 1.ligni Erik Dalı oyun havası oynayarak kutladı. 

 

 


Müsabakayı tribünden izleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, kulüp başkanı Akın Şirin, Teknik Direktör Ahmet Erdinç ile yardımcılarını ve futbolcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 
Böylece Meteorlar sezonu lider tamamlayarak BAL Şampiyonluğu için son iki maçını beklemeye başladı.
-İŞTE TFF’NİN 2021-2022 SEZONU İÇİN AÇIKLADIĞI ŞAMPİYONLUK STATÜSÜ 
Bu sezon BAL Statüsüne bakacak olursak 9 bölgede, 27 grupta, toplam 260 takım mücadele veriyor. TFF 3.Lig’e her bölgeden 1 (bir) olmak üzere toplam 9 takım yükselecek. Grup müsabakaları sonunda gruplarının birincisi olan takımlar Bölge Birinciliği müsabakalarına katılma hakkı kazanacak. Her Bölgede bulunan 3 grup birincisinin, kendi bölgesinde grup birincisi olan diğer takımlarla oynayacakları müsabakalar sonunda Bölge Şampiyonu olan 9 takım TFF 3.Lig’e çıkacak. Bölge Birinciliği müsabakaları tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak. Yani 3 maçta en yüksek puanı toplayan takım resmen Şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig vizesi alacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.