TKİ TUNÇBİLEK GLİ MÜESSESİNE 99 İŞCİ ALINACAK

TKİ TUNÇBİLEK GLİ MÜESSESİNE 99 İŞCİ ALINACAK

Gündem Yayın: 24 Aralık 2015 - Perşembe - Güncelleme: 24.12.2015 12:47:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4118 okunma
Google News

TKİ TUNÇBİLEK GLİ MÜESSESİNE 99 İŞCİ ALINACAK

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu GLİ Müessesine 99 işçi alınacağını duyurdu.

Kavuncu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

" TBMM’de milletvekili seçilerek görev aldığımız günden ilimizdeki istihdam oluşturacak projeleri ve kamuya ait projeler için Maliye Bakanlığı’ndan verilecek kadro izinlerini özel önem vererek takip ettik. Bugün hiç de küçümsenmeyecek rakamlara ulaşmış oluyoruz. Bu kapsamda TKİ Tunçbilek GLİ’de 2011-2015 yılları arasında sadece kamuya toplam 901 işçi alımı gerçekleşti. Şimdi yeni alınacak 99 işçi ile birlikte bu sayı 1000 kişiye ulaşmış olacak.

    Tunçbilek GLİ Müessesine en az Lise ve dengi okul olmak üzere 16 değişik iş sınıfında alınacak işçiler için İş-Kur’a başvurular 24.12.2015 Perşembe günü başlayacak ve 10 gün sürecek. Başvurular Tavşanlı Hizmet Merkezi başta olmak üzere tüm İŞKUR birimleri; ilçe belediyeler bünyesindeki İŞKUR Hizmet Noktalarına şahsen veya online olarak www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

    İşçi alımları daimi statüde iş olduğu için başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde Kütahya ilinde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak. Ancak; başvuru süresi içerisinde ikamet değişikliği yapan adayların ilgili işgücü taleplerine başvuruları kabul edilmeyecek. Bu noktada mahalle ve köy muhtarlarımızın hemşehrilerimizin hakları açısından gerçek ikamet konusunda azami hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Bunun dışında gerçek dışı beyanlarla ikamet almış olanlar varsa, bu konuda bilgisi belgesi olanların nüfus dairelerine ya da savcılıklara yapacakları başvuru ile gerekli soruşturma yapılıyor, gerçek dışı beyan tesbit edildiği takdirde kişi sınavı kazanmış olsa bile iptali yoluna gidilecek, hem kendisine hem de muhtara yasal para cezası uygulanacak.

Başvurularda ilanda yer alan 16 değişik iş kaleminden hangisi ile ilgili başvuru yapılacak ise o konuda istenilen eğitim özelliklerine sahip olmak gerekiyor. Tüm iş kadrolarında en az lise ve dengi okul mezunu olmak ve 2014 yılı KPSS’den en az 60 puan almış olmak koşulu aranacak. Adaylar en son katıldıkları geçerli olan KPSS puanı ile müracaat edebilecekler.

 Terörle Mücadelede Üstün Başarı Belgesi olanlar, Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Derecede yaralananlar, Kamu kurum ve kuruluşlarının daimi işçi kadrolarında çalışırken işsiz kalanlar ile Maden Kanunu kapsamında arazisi kamulaştırılanlarda (İstimlak hakkı) KPSS koşulu aranamayacak.

Başvurular sonrasında işe alımı esas belirleyecek olan yazılı veya sözlü sınava çağrılmak üzere 3 adet nihai liste oluşturulacak. 1. nihai listede normal KPSS’li başvurular arasında puan sıralamasına göre açık iş sayısının üç katı sayıda kişi yer alacak. 2. nihai listede ise öncelikli gönderme hakkına sahip olup da durumu talep şartlarına uygun olanlardan öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgenin tarihi esas alınarak ve eski tarihli belgelerden başlanmak suretiyle açık iş sayısının üç katı kişi yer alacak. 3. nihai listede ise istimlak öncelik hakkı olup da başvuranların tamamı yer almış olacak. Sınav, kamu kurum ve kuruluşlarınca, kurum tarafından gönderilen listelerin ulaşmasını müteakip otuz gün içinde yapılacak.

İşçi alımlarının memleketimiz için bereket getirmesini diliyor, işe girmeye hak kazanacak kardeşlerimize şimdiden kazasız ve sağlıklı bir iş yaşamı diliyorum. "

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.