Toplu iş sözleşmesi ile İşçilere zam ve iyileştirme

Gündem Yayın: 29 Ağustos 2017 - Salı - Güncelleme: 29.08.2017 16:19:47
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3393 okunma
Google News

Toplu iş sözleşmesi ile İşçilere zam ve iyileştirme
Maden İş Batı Anadolu Şubesi üyesi işçilere zam ve iyileştirme gerçekleşti. 
Tunçbilek’te kalabalık işçi grubu önünde yapılan açıklamalar ile elde edilen haklar açıklandı. 
Tunçbilek Sendika önünde yapılan açıklamalar ile işçilere verilen zam oranları ve elde edilen haklar açıklandı.
Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası  (KAMU – İŞ) ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Türk Maden İş) arasında Türkiye Maden İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde uygulanmak üzere akdedilecek işletme toplu iş sözleşmesi görüşmelerine, 23 Ağustos 2017 tarihinde Kamu – İş Sendikasında devam edilmiş olup uyuşmazlık konusu maddeler üzerinde anlaşma sağlandı. 
Tunçbilek’te gerçekleştirilen konu hakkındaki açıklamalara Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Maden İş Batı Anadolu başkanı Yusuf Yaman ve yönetimi katıldı. 
Tunçbilek’te işçilerin huzurunda yapılan konuşmalarda Ak Parti Milletvekili Vural Kavuncu, 
“ Öncelikle hayırlı olsun diyerek, Allah bereketini versin, Allah güzel günler geçirmenizi nasip etsin. Bu alın terinin tam kendisi. Biz Tunçbilek’in ekmeğini yemiş kardeşleriniziz. Babamız, dedemiz, zamanında sizler gibi burada nasıl çalışıyor iseniz onlarda burada alın teri döktüler. Bu emeklerle birlikte bizlere imkan sağladılar. Eğer biz bugün bir yerlerde isek bir eğitim aldıysak, imkan bulduysak buralardan yediğimiz ekmekle olmuştur. Bizim buraları unutmamız elbette mümkün değildir. Asıl burada emeği olan, güzel bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan Maden iş Batı Anadolu şube başkanı ve yönetimi, Maden İş Sendikası Genel başkanıdır. 
Biraz evvel değerli müdürlerimizle yaptığımız toplantıda Hasandayı’daki yeni açık ocaklarının da ihalesinin yapıldığını ve dekapaj çalışmalarının başlayacağını, yeni 300’e yakın kardeşimizin de orada istihdam edileceğini tekrar birlikte öğrendik. Ömerlerde de yeraltında da senelerdir süregelen o yeraltı ocaklarındaki çalışmayla ilişkili, artık genel müdürlerimizin de iradesinin ortaya çıkmasıyla birlikte oranın da ihale süreci başlamıştır. Bunlar memleketimize vatandaşımıza iş olarak, aş olarak elimize imkan olarak geri dönecek. Bizler alın terlerimizle çocuklarımıza hep birlikte geleceği huzurlu güzel günler bırakmanın gayreti içinde olacağız. Ben bu güzel duygularımı yaklaşan kurban bayramınızı huzur içerisinde, sevinç içerisinde ailenizle birlikte geçirmenizi temenni ediyorum. Bayramınız şimdiden kutlu olsun. Toplu sözleşmemiz hepimize hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız olsun inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.
Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın yapılan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması temennisi ile şunları söyledi, “İşçi kardeşlerimizin, yer üstünde çalışan kardeşlerimizin ekonomik durumunun ne kadar düşük olduğunu düşük başlarını bize izah etti. Bizde bu durumu o gün ki şartlarda sayın milletvekilimize, o günkü kamu işveren sendika genel sekreterlerine götürdük. Onların onaylı, ılımlı yaklaşımı bizleri biraz daha iştahlandırdı ve bu konunun üzerine biraz daha gitmemiz gerektiğine inandık. Sağolsun vekilimiz Vural Kavuncu bey de bizlere Çalışma Bakanlığından randevu aldı. hatta sendika başkanımız, genel başkanlarımız da dahil durumu arz ettik. Tavşanlıdaki, Tunçbilek teki gerek Maden-İş Sendikası gerek teşkilatımız gerekse vekilimiz Vural Kavuncu beyin bize gösterdiği istikamette, o gün bakanlıkta yaptığımız görüşme Türkiye tarihinde ilk defa böyle bir şey olmuştur denildi. Bunu bize söyleyen Maden-İş Genel Başkanı. Sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” 
Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, “ Değerli arkadaşlar sözleşmemiz imza altına alınmıştır. Alınan zamlar vardiya  -1 7 TL/gün, vardıya-2 3 TL/gün, vardıya-3 5 TL/gün, iş riski primi 2.80 TL/gün atölye primi 2 TL/gün maaş zammı 3000 TL'nin altına  ilk önce 90 TL, ondan sonra yüzde 7.5 zam daha sonra 3000 TL geçmeyecek  şekilde 90 TL daha eklenecek ondan sonra ikinci altı ay zammı yüzde 5 eklenecek” diyerek sözleşmenin hayırlı olmasını söyledi.  
Daha sonra Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman işçiler tarafından omuzlara alınarak sevinç gösterileri yapıldı. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.