Toplumsal hayat 2 hafta kapatılmalı

Gündem Yayın: 15 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 15.11.2020 12:16:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1195 okunma
Google News

Toplumsal hayat 2 hafta kapatılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz salgınla birlikte şeffaf açıklamalar yapılması gerektiğini ifade ederken , vakaların önüne geçmek için en az 2 hafta toplumsal hayatın kapatılması gerektiğini vurguladı.

Şahbaz konu hakkında açıklamalarını şu şekilde yaptı,

 "Şehrimizde korona virüs salgını çok ciddi boyutlara ulaşmış ve tam bir kırıma dönüşmüş durumdadır. Gizlenen rakamlara rağmen Kütahya'da her gün bine yakın pozitif vaka çıktığı duyumunu alıyoruz.

Hastanelerde yer olmadığı için hastalar yoğun bakım aşamasına dek evlerinde takip edilmek zorunda kalmaktadır. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımlar ve hastane yataklarının Kovid vakaları ile dolu olduğu duyumları alınmaktadır.  Korkarız çok yakın bir zamanda yaoğun bakıma yatırmak için hasta seçilmek zorunda kalınacak ve hastalarımız sokakta hayatını kaybedecektir.

Okulların açılması, sosyal hayatın devam etmesi, Covid pozitif vakaların kontrol  testi yapılmadan topluma çıkarılmaları, rakamların saklanarak toplumda rehavet yaratılması vakaların hızla artmasına neden olmuştur.

Sağlık emekçilerimiz  Kovid salgını pençesinde kıvranmaktadır. Kovid servislerinde, yoğun bakımlarda yasal  izin alma hakkı bile çiğnenerek kölelik koşullarında  çalıştırılmaktadır. Kovid pozitif çıkan, hasta olan sağlık çalışanları iyileşmeden çalışmaya zorlanmaktadır. Kovid salgınında halk suçlanmakta, pandemi yükü tamamen sağlık emekçilerinin sırtına yüklenmektedir. Sağlıkçılarımız tükenmekte sağlık sistemi çökmek üzeredir.

Pandemi bu durumdayken AKP iktidarı etkin önlemler almadan toplumu kaderiyle başbaşa bırakmaktadır.  Salgının daha vahim boyutlara ulaşmasını engellemek için radikal önlemlerin alınması şarttır. Semptomatik vakalar yanında, temaslılara da test yapılmalı, pozitif vakalar yakından takip edilmeli,  toplumsal hayat en az iki hafta kapatılarak salgının önü alınmalıdır. Vaka sayıları saklanmadan şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmalı ve gerekli tüm tedbirler bilimin öncülüğünde en etkin şekilde alınmalıdır. "

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.