TRT Sanatçıları Kütahya Türküleri Albümünü Tanıttı

TRT Sanatçıları Kütahya Türküleri Albümünü Tanıttı

Kültür Yayın: 15 Mayıs 2015 - Cuma - Güncelleme: 15.05.2015 11:23:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3474 okunma
Google News

TRT Sanatçıları Kütahya Türküleri Albümünü Tanıttı

 

 Kütahya Valiliği ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan "Kütahya Türküleri Albümü" tanıtımı TRT sanatçıları tarafından gerçekleştirildi.

Zafer Meydanı'ndaki programda, TRT sanatçıları Osman Kalay, Nazlı Öksüz Tubay, Melihat Gülses, Emine Koç, Sebahattin Gülümser ile Kütahyalı Mustafa Hisarlı tarafından albümde yer alan türküler seslendirildi.Programda konuşan Vali Şerif Yılmaz, Kütahya'nın tarihi konaklarıyla, termal turizm merkezleriyle, doğal güzellikleriyle 7 bin yıllık bir medeniyetin izlerini taşıdığını söyledi.Kentin şehzadeler, evliyalar, Evliya Çelebi'nin memleketi, Mevleviliğin merkezi, ünlü masal kahramanı Ezop'un şehri olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Kütahya, 130 yıl Germiyan Beyliği'nin başkenti, 400 yıl Anadolu Beylerbeyliği'nin merkezi olmuş, çini sanatının başkenti, kadim medeniyetin müstesna şehridir. Tarihi ve kültürel değerleriyle köklü medeniyetlerin izlerini taşıyan Kütahyamız, edebiyat, müzik ve folklor gibi birçok alanda yetiştirdiği sanatçılarla Türk kültürüne önemli hizmetlerde bulunmuştur. 'İnsanlar geçici ama kültürler kalıcıdır' düsturuyla Kütahya insanı da sevinçlerini, kederlerini, acılarını, aşklarını ve kahramanlıklarını söze dökmüş birçok edebiyatçı, şair ve yazar yetiştirmiştir. "TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Şahin de TRT'nin çok sayıdaki radyo ve televizyon kanalıyla evlere misafir olduğunu dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.