TTSO’DAN Üyelerine 13,2 Milyon TL’lik Nefes Kredisi

Ekonomi Yayın: 12 Aralık 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 12.12.2016 20:44:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3660 okunma
Google News

TTSO’DAN Üyelerine 13,2 Milyon TL’lik Nefes Kredisi


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank'ın işbirliği ile hayata geçirilen 'Nefes Kredisi' projesine Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) da kaynak aktardı. TTSO, finansmana erişimde sorun yaşayan küçük ve orta büyüklükteki üyelerine düşük faizli kredi kullanmalarına destek olacak.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut EFE, 'Nefes Kredisi' projesine Oda olarak aktardıkları kaynakla, üyelerinin 13,2 milyon Türk Lirası krediye erişimini sağlayacaklarını belirterek, “Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin düşük faizli kredi kullanmalarına destek olacağız" dedi.


TTSO Başkanı Davut EFE , proje kapsamında Oda üyelerine aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90 faiz oranı ve 12 ay vadeyle Denizbank ve Ziraat Bankası'ndan en üst limit 100 bin Türk Lirası kredi kullanmalarına imkan sağlayacaklarını kaydetti. Üyelerin bankalara TOBB Nefes Kredisi başvurusu öncesinde Oda'dan 'TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir' ibareli faaliyet belgesini temin etmesi gerektiğini bildirdi.

EFE,  protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı'nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyeceğini de kaydetti.


EFE “Sağladığımız bu imkanla finansmana erişimde sorun yaşayan ve ekonomik darboğazı sert bir biçimde hisseden KOBİ'lerimiz biraz nefes almasını diliyoruz. Tüm üyelerimizi 12 Aralık Pazartesi günü uygulanmaya başlanacak olan bu imkandan faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.