TÜBİTAK’ta Yavuz Selim Damgası

TÜBİTAK’ta Yavuz Selim Damgası

Bilim Yayın: 23 Mart 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2015 08:44:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5691 okunma
Google News

TÜBİTAK’ta Yavuz Selim Damgası
Tübitak tarafından düzenlenen 23 Ulusal Bilim Olimpiyatları başvuru sonuçları açıklandı.

Bilim Olimpiyatları elemeleri bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, tarih, edebiyat, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve matematik alanlarında yapıldı. Özel Yavuz Selim Koleji bu sene 11 tane projeyle katıldı. Geçen sene 25 projeyle Kütahya İl genelinde en çok proje hazırlayan okul ünvanını alan Yavuz Selim Koleji bu sene Matematik dalında  temsil etmeye hak kazandı.

Öğrenci ve öğretmenlerin yoğun çaba gösterdiği projeye Matematik dalında ‘’Açıları ve Kenar Uzunlukları Eşit Olan Çokgenlerin Özellikleri’’ konulu çalışmasıyla Batuhan Eroğlu, Enes Burak Kırmızı öğrenciler okulu bu yıl temsil edecekler.

Konu ile ilgili Matematik Öğretmeni Vedat Erden şunları söyledi: ‘’ 2000 okulun katıldığı Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatlarında başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin yoğun çalışmaları sonunda birçok okulu geride bıraktılar. Kolay değil bu başarıyı göstermek.’’ dedi.
Ayrıca konuyla ilgili olarak okul müdürü Adem Kütükçü  şunları söyledi:’’Projesi kabuledilen öğrenciler ve çalışıp ancak projesi kabul edilmeyen tüm öğrencileri tebrik ederim. Bilim olimpiyatlarında başarı elde eden öğrencilerin daha fazla takdir edilmesi gerekir.’’ dedi. Ayrıca "Onların bu marifetini daha çok dile getirmemiz lazım. Tabi bu sadece ‘aferin, iyi yaptınız’ değil, daha somut şeylerin de olması gerekir" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.