TUNÇBİLEK VE KURUÇAY BELDELERİMİZE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Ekonomi Yayın: 04 Mayıs 2018 - Cuma - Güncelleme: 04.05.2018 17:41:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4165 okunma
Google News
TUNÇBİLEK VE KURUÇAY BELDELERİMİZE DOĞALGAZ MÜJDESİ
"2007 yılında, esas olarak Comag Manyezit tesislerinde ki fırınlar için çekilen nakil hattı sayesinde Tavşanlı ilçemiz doğalgaza kavuşmuştu. Geçen süre içerisinde kullanım konforu ve rahatlığı nedeni ile halkımızın doğalgaza talebi hızla arttı. Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesinde kurulan fabrikaların ihtiyacının yanısıra belde belediyelerimizin ve Tavşanlı’da doğalgazın henüz ulaşmadığı mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri üzerine yeni bir hattın çekilmesi zorunlu hale gelmişti. Biz de bu ihtiyacı Bakanlığımıza bildirdik ve konunun yakın takipçisi olduk. Sonuçta EPDK’dan gerekli izinler alındı ve yeni bir yüksek basınçlı hattının yatırıma alınmasına karar verildi,. 
Yeni hat ile Tunçbilek, Kuruçay, Ömerbey ve Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi’ne de doğal gazın ulaştırılması planlandı. Kütahya’dan çıkış alınmak suretiyle, Çobanköy’de kurulmuş olan A Tipi Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu’na (RMS-A) bağlantı yapılmak üzere, yüksek basınç standardında, çelik boru hattının inşaatına başlanıldı. Bu yatırımın tamamlanması neticesinde; mevcut Tavşanlı hattının gaz taşıma kapasitesi 250.000 m3/saat (yaklaşık 2,2 Milyar m3) artacak ve halen doğal gaz kullanmakta olan Tavşanlı ve Tepecik ile bölgede doğal gaz ulaştırılması planlanan diğer yerleşim yerlerinin, uzun dönemdeki doğal gaz ihtiyacının güvenli bir şekilde karşılanması da sağlanmış olacak. 
Bu amaçla 3 milyon TL maliyet ile 80.000 m3/saat kapasiteli bir adet basınç düşürme istasyonu (RMS-A) yapılarak tamamlandı. Yeni yüksek basınçlı hat için 16 inç çapında ve 32 km. uzunluğunda çelik boru döşenecek.  23,5. milyon TL. ye mal olması beklenen bu hat inşaatının 2019 yılı içerisinde tamamlanması ve kış aylarında doğalgaz vanalarının açılması öngörülüyor.  
Yeni yüksek basınçlı doğalgaz hattı Tunçbilek’de faaliyet gösteren termik santrallere verilecek, böylece fuel-oil ile yapılan ilk ateşlemede oluşan kül ve hava kirliliği ortadan kalkmış olacak. Tavşanlı Organize Sanayi bölgesine doğalgaz verilecek, böylece sanayiciler için önemli bir imkan sağlanmış olacak. Mevcut gaz hattı üzerinden altyapı çalışmalarının sonuna gelinen Ömerbey, Beyköy, Çardaklı gibi mahallelerimizin yanı sıra yeni hattımızdan Tunçbilek ve Kuruçay beldelerimiz de yaşayan vatandaşlarımız da doğalgaza kavuşmuş olacak.
Uzun senelerdir talep edilen ve Tavşanlı ilçemizin gelişmesi ve kentleşmesi için çok önemli olan, uzun seneler boyunca ilçemizin doğalgaz ihtiyacını karşılayacak olan bu yeni Yüksek Basınçlı Doğalgaz hattının ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bu dev yatırımın gerçekleşmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Bakanlık Bürokratlarımıza, Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan ve Bürokratlarına, Dağıtıcı Çinigaz Firmasına ve Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Akdoğan’a teşekkürü bir borç biliriz. "
 
Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.