Tunçbilek ve Seyitömer Termik Santralleri Üretime Geçecek

Ekonomi Yayın: 16 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.04.2020 16:45:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3161 okunma
Google News

Tunçbilek ve Seyitömer Termik Santralleri Üretime Geçecek

Tuna İşleyen

 

 

 

Kütahya'da, 1 Ocak 2020 tarihinde üretimleri durdurulan Seyitömer ve Tunçbilek termik santrallerine son teknoloji DRY FGD baca gazı arıtma sistemleri kurularak çevreye daha duyarlı hale getirildiği bildirildi.

Yapılan çalışma ile Avrupa standartlarında son teknolojiye göre bir sistemin Kütahya'da uygulandığını söyleyen  Seyitömer ve Tunçbilek Termik Santralleri üretim Müdürü Orhan Kırca, "Avrupa standartlarında son teknolojiye göre dizaynını yaptığımız bu sistemimizin başlangıcında yoğun bir fizibilite çalışması yaptık. Kurulan sistem ile santralimizde baca gazını arıtırken yüksek verim ve kapasite çalışması için sistem ile santralimiz arasında en optimum olacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu daha önce dizaynı yapılan sistemlerdeki ekipman ve malzemeler santralimize bir an önce getirilmiştir. Santrallerimizin ekibiyle bu çalışmalar sistem yerine kurularak biran önce bitirilmiştir. Her iki santralimizde de baca gazı arıtma sistemi tamamlanmıştır" dedi.

 Kütahya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptığı ve şu anda Bakanlıktan onay beklendiği öğrenildi. 

Termik Santrallerine kurulan bu sistem ile sağlık ve çevre sorunu olmayacağı gibi ülkemizin enerji  üretimine katkısı olacağı bilgisi de elde edildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.