TÜRK KIZILAYI MURATDAĞI TERMAL TURİZM MERKEZİ’NDE

Turizm Yayın: 27 Aralık 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2017 12:38:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3364 okunma
Google News

 

Türk Kızılayı Genel Sekreter Yrd. Ahmet İşgüzar, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Muratdağı Termal Turizm Merkezi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Türk Kızılayı Genel Sekreter Yrd. Ahmet İşgüzar’a, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya Kızılay Başkanı Ahmet Altıparmak, Simav Kızılay Şube Başkanı Ali Ulus, Gediz Kızılay Şube Başkanı Celal Uluer, Arima Mimarlık-Gdz Gediz Otel İşletmecisi Mimar Erkan Altuğ, Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı, Gediz Belediyesi Fen İşleri ve İmar İşleri Müdürleri eşlik etti.

Türk Kızılayı Genel Sekreter Yrd. Ahmet İşgüzar, Uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan Muratdağı Kızılay kampındaki çalışmaları kapsamında teknik bilgiler verilerek, söz konusu sahada mevcut jeotermal sıcak su kaynakları, içme suyu kaynakları ve turizm yapılaşma alanları hakkında Başkan Saraoğlu’ndan bilgi aldı.

Master Planı onaylanan Muratdağı Termal Kayak Merkezi’ndeki mevcut sahada bundan sonraki süreçte yapılacak olan alt yapı ve düzenlemelerle ilgili alanda plan üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Saraoğlu; “Türkiye’de nadir olarak bulunan bu sahada yatırımcı olarak Türk Kızılay’ının ve Türkiye Kayak Federasyonu ile bir araya gelerek sahada TTA (Turizm tesisi alanı, Otel, Sosyal tesisler, Dinlenme alanları vb.) yapılmasıyla ilgili çalışmaların planlamasını gerçekleştirdik.

Murat Dağı Termal Turizm Merkezini diğer kayak merkezlerinden ayıran çok önemli bir husus var. Vatandaşımız buraya geldiğinde orman havası, kayak merkezi ve termal suyu aynı anda kullanabilme imkânına sahip oluyorlar. Dünya da eşi benzeri bulunmayan elimizdeki bu değeri hem turizme hem de ekonomiye kazandırılabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

İnceleme sonrasında Başkan Saraoğlu, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yrd. Ahmet İşgüzar’a Gediz Ansiklopedisi hediye ederek, teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.