Türk Ocaklarında Söyleşiler Devam Ediyor

Gündem Yayın: 01 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 01.01.2020 18:44:40
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2255 okunma
Google News

 

 

Türk Ocaklarında Söyleşiler Devam Ediyor    Tavşanlı Türk Ocağı Başkanı  Hakan Kuru,  "Türk Ocakları, 1912 yılında 190 askeri tıbbiyeli tarafından kurulmuş ve Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, Mehmet Emin Yurdakul gibi çok değerli Türk büyüklerinin öncülük ettiği fevkalade mühim bir ocaktır. Halaskâr Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün de yurt gezilerinde her vilayette muhakkak ziyaret ettiği ve demeçlerini de özellikle Türk Ocakları’nda verdiği bilinmektedir. Bizler de Tavşanlı’da 190 askeri tıbbiyelinin, Ziya Gökalp’in, Yusuf Akçura’nın, Mehmet Emin Yurdakul’un ve Halaskâr Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ruhlarını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu minvalde akademik olarak söyleşilerimiz ile hemşehrilerimize dokunmaya çalışıyoruz. Şüphesiz, herhangi bir siyasi parti ile bağı olmayan Türk Ocakları’nın gün geçtikçe ilçemizde daha da tanınan ve sevilen bir yer olacağına inancımız tam ve bu minvalde de faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. İlk olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Hocamız Doç. Dr. Altay Tayfun Özcan Beyefendi’yi “Hazar Kağanlığı ve Türk Medeniyetindeki Yeri” isimli söyleşimizle Tavşanlı Türk Ocağı’nda ağırladık. Moğollar ve Hazarlar ile ilgili çalışmaları ile de tarihe ışık tutan Doç. Dr. Altay Tayfun Özcan’ın 2017 yılında Türk Tarih Kurumu Yayınları’ndan çıkan Moğol-Rus İlişkileri (1223-1341) adlı eseri, Türkiye Bilimler Akademisi Bilimsel Telif Eser Ödülü'ne (TÜBA-TESEP) layık görüldü ve sayın Cumhurbaşkanı tarafından ödüllendirildi.

 

 

Böylesine değerli bir münevveri Tavşanlı’da ağırlamak bizler için fevkalade önemliydi. Sonrasında Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden, Türk Edebiyatı’nda da romanlarıyla önemli bir yer edinmiş sevgili Metin Savaş’ı, “Mitolojiden Cumhuriyete Milli Mücadelenin Boyutları” isimli söyleşisi ile Tavşanlı Türk Ocağı’nda ağırladık. Kendine has üslubu ile sevgili Metin Savaş, faaliyetimize teveccüh edip gelen herkesin memnun olarak ayrıldığı bir söyleşi gerçekleştirdi. En son olarak da 27 Aralık 2019 Cuma akşamı güzide ilçemiz Tavşanlı’da, Tavşanlı Türk Ocakları olarak Dumlupınar Üniversitesi Fen Edeniyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Hocamız Doç. Dr. Gülsüm Polat Hanımefendi’yi ağırladık. “İttifak ve Çatışma Arasında Türk-Arap İlişkileri” isimli söyleşimize oldukça yoğun ilginin ve katılımın olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Gülsüm Hoca’nın epeyce zaman üzerinde çalıştığı ve çok yakın zamanda da Kronik Kitap’tan çıkan “Türk-Arap İlişkileri: Eski Eyaletler Yeni Komşulara Dönüşürken (1914-1923)” isimli kitabı da söyleşimize katılanlar tarafından ilgiyle karşılandı ve sağ olsun Gülsüm Hocamız’da kitabını değerli hemşehrilerimiz için imzaladı. Bizler Tavşanlı Türk Ocağı olarak, önümüzdeki günlerde de önemli bilim insanlarını, değerli münevverleri Tavşanlı’da halkımız ile buluşturmaya devam edeceğiz. " 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.