TÜRKİYE DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASI ve MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ

Spor Yayın: 19 Haziran 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 19.06.2017 10:07:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3853 okunma
Google News

TÜRKİYE DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASI ve MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ’NDE YAPILDI

Türkiye Atletizm Federasyonu, Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesi öncülüğünde 453 metre yüksekliğindeki Muratdağı Kıcıroğlu Yaylası ile İkizce ve Araboğlu yaylaları arasında gerçekleştirilen Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerine 34 il ve 170 sporcunun katıldığı Gençler ve Büyükler kategorisindeki yarışmaya genç kadınlar 34, Genç Erkekler 68, Büyük Kadınlar 26, Büyük Erkekler 42 sporcu olmak üzere engebeli arazide yarışma düzenlendi.

Gediz Kaymakamı Avni Kula ve Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nun ev sahipliği yaptığı Milli Takım Seçmelerine; İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Turgut Çıtak, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Av.Mesut Yörük, Türkiye Atletizm Federasyonu Fatih Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu AS Başkanı Muzaffer Karadeniz, Federasyon Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç, Kütahya Gençlik Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Belediye Meclis Üyeleri, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Keskin 34 ilden 170 sporcu katıldı.

Genç Bayanlar kategorisinde Bahar Atalay (Van) birinci, Özlem Özdemir (Gediz) ikinci, Selma İsot (Tokat) üçüncü oldu.

Genç Erkekler kategorisinde Cihan Kaçmaz (Ağrı) birinci, Ahmet Alkanoğlu (Mardin) ikinci, Emrah Gönen (Ağrı) üçüncü oldu.

Büyük Bayanlar kategorisinde Nursel Karataş (Mersin) birinci, Yasemin Can (İstanbul) ikinci, Burcu Büyükbezgin (Afyon) üçüncü oldu.

Büyük Erkekler kategorisinde Ferhat Bozkurt (Bitlis) birinci, Ramazan Karagöz (Ağrı) ikinci, Ahmet Alan (Antalya) üçüncü oldu.

Yarışmalar sonunda düzenlenen ödül töreninde sporculara Genç Bayanlar kategorisine Gediz Kaymakamı Avni Kula, Genç Erkekler kategorisine Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Büyük Bayanlar kategorisine Kütahya Gençlik Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Büyük Erkekler kategorisine Türkiye Atletizm Federasyonu AS Başkanı Muzaffer Karadeniz tarafından madalyaları verildi.

Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcular, Avrupa Dağ Koşusunda ülkemizi temsil edecekler.

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinin Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde yapılmasının kendileri için büyük bir önem taşıdığını ifade eden Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu; “Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri yarışmasında ödül kazanan sporculara ve yarışmaya katkı sağlayan bütün yöneticilere başta Türkiye Atletizm Federasyonu olmak üzere teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Murat Dağı’nın tanıtımı için önemli bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese ve burada başarı gösteren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Dileğimiz, Muratdağı’nı sadece ilimiz ve ülkemizde değil dünyanın hizmetine sunmaktır.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.