Türkiye’de Yapılan Kaliteli Penis Protez Ameliyatları Fazlasıyla Talep Görüyor!

Sağlık Yayın: 26 Nisan 2022 - Salı - Güncelleme: 26.04.2022 15:09:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2564 okunma
Google News

Türkiyede Yapılan Kaliteli Penis Protez Ameliyatları Fazlasıyla Talep Görüyor!

Erkeklerde erektil disfonksiyonu tedavi etmek için kullanılan penis protezler cinsel hayatın canlı tutulmasında hayati bir rol oynamaktadır. Yaşlanma, kronik hastalıklar veya sağlıklı bir yaşam tarzının neden olduğu sertleşme sorununu gidermeye yönelik ve diğer tedavilerin başarısız olduğu durumlarda penis protezler, cerrahi yöntemlerle kolayca uygulanabilmektedir. Penis protez kullanmanın en önemli koşullarından biri, hastanın diğer tüm tedavi seçeneklerini başarı olmadan tüketmiş olmasıdır. Bu işlem cerrahi bir yöntem olarak kabul edildiğinden son tedavi seçeneğidir; yine de uygulamanın sonuçlarına göre hem hastanın hem de partnerinin çok olumlu sonuçlar aldığı söylenebilir. Özellikle son zamanlarda penis protez ameliyatlarında büyük artış gözlemlenmektedir.

 

Penis protezi nasıl yapılır?

 

Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu önderliğinde kaliteli bir şekilde yapılan ameliyatlar üstün başarı sağlamaktadır. Penis protezinin yerleştirilmesi oldukça basit bir işlemdir. İşlemin 45 dakika ile bir saat arasında süreceği tahmin edilmektedir. Her implant, alıcının boyutuna uyacak şekilde özel olarak yapılır. Ameliyat sırasında mesanede biriken idrarı boşaltmak için mesane bölgesine bir kateter yerleştirilir. Penis başının hemen altında veya karında oluşturulan bir kesi, implantın vücuda kolayca yerleştirilmesini sağlar. İşlem sırasında penise uygun bir protez ve iki adet implant silindiri yerleştirilir. İki ve üç parçalı şişirilmiş protez uygulamak için hastanın testis torbasına bir pompa ve valf yerleştirilir. Üç parçalı protezler için karın duvarının içine özel bir sıvı dolu rezervuar da yerleştirilmiştir. Ameliyat başlangıcında yapılan tüm kesiler, cihaz tamamen implante edildikten sonra dikilir ve ameliyat biter.

 

Penis protezi avantajları nelerdir?

 

Son zamanlarda Araplar da fazlasıyla bu işlemler için Türkiyeye gelmektedir. İşlemin amacı, hastaların işlem sonrasında istedikleri zaman cinsel ilişkiye girebilmeleri ve devam edebilmeleridir. Vücuttaki bu yeni duruma alışmak ve kullanımında pratiklik geliştirmek biraz zaman alsa da, bireylere ve çiftlere uzun vadeli faydaları önemlidir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.