TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ HASTANESİ

Sağlık Yayın: 31 Aralık 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 31.12.2016 10:39:28
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
6435 okunma
Google News

KALP VE AKCİĞER HASTALIKLARININ REHABİLİTASYONUNDA
TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ HASTANESİ
AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Kavuncu, hastanenin kalp ve akciğer hastalıklarının rehabilitasyonu konusunda Türkiye'nin en gelişmiş hastanesi olduğunu vurguladı.
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, yaklaşık 9 ay önce hizmet vermeye başlayan D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni düzenlediği bir basın açıklamasıyla anlattı. Kavuncu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinin sağladığı imkanlarla ve farklı özellikleriyle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon konusunda Türkiye’de ilimizi ön plana çıkaran bir hastane konumunda olduğunu söyledi.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bütün birimlerini gezerek uygulanan tedavileri, teknolojik tanı ve tedavi cihazlarını yerinde gösteren Vural Kavuncu, 200 yataklı hastanenin kapasitesinin zamanla artarak 400 yatak kapasitesine ulaşacağını belirtti. Şuan bütün yatakların dolu olduğunu söyleyen Kavuncu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hastanemiz bu yıl içerisinde açıldı ve hastalara hizmet vermeye başladı. Bu hastanemiz bazı özellikler açısından Türkiye’de nitelikli, öncelikli, kapsamlı bir hastane. Ben kendimde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanıyım. Burada beraber öğretim üyesi arkadaşlarımız, doktor ve terapistlerimiz ile birlikte bu hastanenin özellikle belirli alanlarda yoğunlaşması ve özellikli bir hastane olması için gayret edildi. Güzel bir hastane oldu. Özellik ve farklılıkları öncelikle hastaların en çok dikkat ettikleri noktalardan bir tanesi. Uzun süre yatan hastalar olduğu için otel konforu veren otel hizmeti veren bir hastane çoğunluğu tek kişilik olan odalarımızda nitelikli odalarımızda hasta ve refakatçıların konforu için her türlü imkan var. Sosyal imkanları akşamları dinlenebilecekleri hatta hastalarımızın bir takım vakit geçirmek için eğitim, sinema salonuna kadar varan özellikleri burada mevcut ama tabi sonuçta hastalar tedavi olmak için buradalar. Burada çok ileri teknoloji var. Bu alanda olması gereken hastalara tedavi olmaları konusunda yardımcı olan teknolojik tanı ve tedavi cihazlarının tümü var hemen hemen. Terapistlerimizde deneyimli doktorlarımız aynı şekilde.
 Burada özellikle kalp ve akciğer hastalıklarının rehabilitasyonu için tasarlanmış bir hastane bu ülkemiz açısından biraz yabancı bir kavram ama Avrupa ve Amerika bunu çok yaygın olarak kullanıyor. Bu ne demek? Bu özellikle kalp hastalıkları ameliyat geçirmiş, kalp krizi geçirmiş veya mevcutta bir takım hastalıkları olan hastaların ve yanı sıra akciğerinde sorun olan koah olan astımı olan hastaların eğer egzersiz uygun ise egzersiz ile rehabilitasyonu ve tedavisi anlamına geliyor. Burada bu hastalar öncelikle geniş bir tetkikten geçiriliyor. Ve ardından her hastaya özgü egzersiz programı çiziliyor. Burada fitness salonumuz var ama bu salonlar sağlıklı insanların gittiği değil burası bu özelliklere ait hastalarımıza özgün burada 70 yaşındaki bir teyzenin bisiklete bindiğini yahut ta 80 yaşında bir amcamızın kolunu, bacağını, gövdesinin güçlendirdiğini görebiliyoruz. Bu yaşam kalitesinde büyük bir artış sağlıyor. İki kat basamak çıkmakta zorlanan bir hastanın biz burada bir kat iki kat çıkabildiğini gördük. Evinden çıkamayan bir hastanın yolda yürüyebildiğini, yakın çarşı pazarına gidebildiğini gördük. Hastalara büyük bir rahatlık sağlıyor. Ben bütün kalp ameliyatı geçirmiş hastalara ve egzersiz önerilmiş akciğer rahatsızlığı olan Koah olan hastalara bu tarzda bir rehabilitasyon programına girmesini öneriyorum. 
Burada yada başka bir yerde ama buranın imkanları daha çok önemli. Yine nörolojik rehabilitasyon ünitemiz, ortopedik ve çocuk rehabilitasyon ünitelerimizde de felç geçirmiş omurilik yaralanması olmuş, tek tarafı felç olmuş hastalarımıza da gene burada geniş tedavi imkan ve olanaklarımız var. Burada hastalara sağladığımız diğer bir imkan ise su tedavileri burada Türkiye’nin neredeyse en büyük kaplıca havuzlarının bu hastanede olduğunu söyleyebilirim buda tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılıyor. Çeşitli rahatsızlıklarda olsun yada gevşeme istediğimiz hastalarımızda yakın zaman su içi egzersiz bölümümüzde şuan planlamadı ve devreye girecek. Bu hastanemizin önemli özelliklerinden biriside iş meşguliyet terapilerimiz konusunda özel atölyelerimiz var. Usta öğreticilerimiz ve öğretim görevlileri nezaretinde bu hastalarımız iş uğraşı tedavileri yani sanatsal uygulamalar el işlemeleri boyamalar ve günlük yaşamda kullandıkları bazı araç gereçleri burada kullanarak becerilerini geliştiriyorlar. Tedavilerine katkıda bulunuyorlar bir yandan da bu hastanede daha rahat bir vakit geçirmiş oluyorlar. Hastanemiz ferah bir ortamda ve sosyal güvence altında burada muayene ve tedavi olunabiliyor. Ben böyle bir tesisin öncelikle ülkemizde ihtiyaç olan bir alanda önemli bir eksikliği doldurduğu kanaatindeyim buraya yurt dışından gelen ilk planda Türk kökenli vatandaşlarımız çok tercih ediyorlar. Onlarında ifade ettikleri yurt dışında kendi geleneklerine kendi isteklerine göre çok tedavi imkanları bulamadıklarını dil sorunu olduğunu ve bazı mahremiyet gibi çekinceleri nedeniyle oralarda fizik tedavi ve rehabilitasyon yaptırmakta çekince gösterdiklerini o hastaların buraya geldiklerinde bu imkanın yurt dışı imkanlardan çok daha iyi olduğunu kendilerinde söylüyorlar. Şuan 200 yatak var ve hepsi dolu bu bir müddet sonra kademeli olarak artacak bu 300 – 400 e kadar çıkacağız. Gelen hastalarımızın 70’i il dışından gelen hastalar.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.