Türkiye'nin taşı toprağı altın

Ekonomi Yayın: 08 Nisan 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 08.04.2017 14:22:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4385 okunma
Google News

Türkiye'nin taşı toprağı altın

Milli Enerji ve Maden Politikası Tanıtım Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Güral Şirket Gurubu Başkanı İsmet Güral'ın da katıldığı toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Milli Enerji ve Maden Politikasını açıkladı. Bakan Albayrak'ın doğalgaz, maden, petrol, yerli elektrik ve yerli kömür gibi birçok başlıkta açıkladığı Milli Enerji ve Maden Politikası içerisinde "En bakir ve gelişmeye açık alanımız maden" dedi. 

  Açıklamasında çok önemli başlıklar veren Bakan Albayrak, "İthalat yapmak zorunda olduğumuz alanlarda, yerli kaynakların artırılması noktasında, son 15 yıllık dönemimizde en yüksek yerli elektrik üretimi oranını geçen yıl yakaladık. Ama yetmez." dedi.

Gelecek dönemde de Türkiye'yi bir üst lige taşımak üzere yeni bir strateji için düğmeye bastıklarını belirten Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu vizyon çerçevesinde Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olması için bu vizyon çerçevesinde hareket edecek bir stratejileri olduğunu aktardı.

 

Toplantı sonrası Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la kısa bir görüşme yapan Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral son 15 yılda madencilik ve enerji alanında yapılan üstün çalışmaları sessiz devrim olarak nitelendirilmesini doğruladı. İsmet Güral, porselen ve seramik yatırımları yanında madencilik ve enerji alanında yaptıkları başarılı çalışmaları Bakan Albayrak’a anlattı. “Türkiye’nin taşı toprağı altın” diyen Güral, yatırımlarının artarak sürdüreceğini sözlerine ekledi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.