Turuncu renkli maskeyle katılım

Gündem Yayın: 27 Kasım 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.11.2020 07:29:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1421 okunma
Google News

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımı ile yapıldı. Toplantıya, kadına yönelik şiddetin olmadığı daha parlak bir geleceği temsil eden turuncu renkli maskeyle katılım sağlandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Ali Çelik başkanlığında Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ında katılımı ile yapıldı.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Toplantıya Vali Ali Çelik’in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, KSBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Engin Korkmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Fatma Uz, bazı daire müdürleri ile STK Temsilcileri katıldı. Katılımcılar, kadına yönelik şiddetin olmadığı daha parlak bir geleceği temsil eden turuncu renkli maskeyle katılım sağladı.

ÜST DÜZEY HASSASİYETLE ÇALIŞIYORUZ

Aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesi noktasında üst düzey bir hassasiyetle çalışıldığını belirten Vali Çelik, “Şiddet Önleme Merkezince (ŞÖNİM) 2020 yılı içerisinde ilimizde bin 257 kadın, 75 erkek ve 53 çocuk olmak üzere bin 385 kişiye psikososyal, tıbbi, hukuki, maddi destek, barınma için yönlendirme, danışma ve rehberlik hizmeti verildi. 302 Kadın ve 149 çocuk olmak üzere 451 vatandaşımıza kadın konukevimizde hizmet sunuldu” dedi.

KADES HAYAT KURTARIYOR

Kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini kaydeden Vali Çelik, “KADES uygulamasının kullanımını yaygınlaştırmalıyız. Sadece kadınların kullanabildiği uygulamayı kamu kurumlarımızdaki personelimizin telefonuna indirmesi, eşini, dostunu uygulama hakkında bilgilendirmesi son derece önemli” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.