Ufka Yolculuk Yarışmasının 7.'si Gerçekleşti

Eğitim Yayın: 20 Mart 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2019 11:02:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2003 okunma
Google News


Ufka Yolculuk Yarışmasının 7.'si Gerçekleşti

 


Kütahya’da Zinde Gençlik ve Spor Kulübü’nün proje ortağı olduğu, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın ikinci kademe yazılı sınavı gerçekleştirildi.
Her yıl Ülke genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen Ödüllü Yarışma Ufka Yolculuk'un bu yıl yedincisi düzenlendi.
Sınava; ufkayolculuk.com adresinden gerçekleştirilen birinci aşama Türkçe online sınavı geçen İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorisi yarışmacılar ile Arapça 18 yaş altı kategorisi yarışmacıları katıldı.
 “Güzel Ahlak” konusu ile düzenlenen 7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Türkçe kategorilerinde yarışmaya katılacaklar için 3 ayrı kitap yayınlandı.

 


Zinde Gençlik ve Spor Kulübü iletişim birimi tarafından yapılan açıklamada yarışmanın amacının, "Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak olan “Güzel Ahlâk” konulu bu yılki yarışma ile; Eğitim seviyelerine uygun kitap ve konu seçimleri ile yarışmaya katılan yarışmacıların adil bir şekilde yarışmasını sağlamak,Katılımcıları yarışma için belirlenen ve hazırlanan kitaptaki bilgilerle hem manevi bir şekilde; hem de yarışma sonrası yapılan dereceler sonucu merkezi ve il ödülleri ile ödüllendirmek,ahlakın en güzeline sahip Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) ahlakı ile ahlaklanmasına vesile olmak,her yıl toplumun ihtiyaç duyduğu güncel konuları ele alarak İslam’ı en güzel şekilde tanıma, anlama ve hükümlerini uygulama konusunda insanlara yardımcı olmak hedeflendi."  ifadeleri yer aldı.

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.