Ülkemiz katliam ve ölümler tarihine dönüştü

Siyaset Yayın: 11 Ekim 2016 - Salı - Güncelleme: 11.10.2016 17:30:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2966 okunma
Google News

 

Basına ve Kamuoyuna, 


"10 Ekim Ankara Katliamı ülkemizdeki karanlık gidişatın en önemli duraklarından birisidir. Ülkemizin savaşa, kan gölüne sürüklendiği bir zaman diliminde barış, kardeşlik ve emek mitingi için bir araya gelen binlerce insanımızın içinde karanlık odaklar tarafından canlı bomba patlatılarak katliam yapılmıştır. Ülke tarihimizin bu en büyük katliamını bir kez daha kınıyoruz. 

Savaş demek ölüm demektir. Savaş, canımızın parçası evlatlarımızın, sorgusuz sualsiz vatan millet edebiyatı ile kara toprağa gönderilmesidir. 
10 Ekimde katledilen gençlerimizi, canlarımızı anmak için alanlara çıkan insanlarımıza bazı paramiliter güçler tarafından saldırılar düzenlenmiştir. Acımıza, yasımıza bile izin verilmemiştir. Bir yıl sonra bugün de Ankara Garı’nda acılı ailelere ve barış güvercinlerimizin anmasına izin verilmemiş ve polisin saldırısına uğramıştır.

 Ülkemizin son bir yılı katliamlarla, teröre kurban verilen yüzlerce gencimiz ve sivil vatandaşlarımızla tam bir katliam ve ölümler tarihine dönüşmüştür.  
Bölgemiz Ortadoğu’da emperyalist paylaşımlar için yürütülen kirli savaşta ülkemiz taraf olmakta ve gerek Suriye gerekse Irak’ta askerimizin katılımı ile savaşa sürüklenmektedir. 

Daha dün Şemdinli’de terör saldırısı sonucu onsekiz vatandaşımız ve güvenlik gücümüz hayatını kaybetmiş onlarcası da yaralanmıştır. Terörün bir insanlık suçu olduğunu bir kez daha ifade ederek lanetliyoruz.

10 Ekim Ankara Garındaki katliam gibi Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul, Mardin, Bursa, Gaziantep  katliamları sonrası AKP iktidarının yaptığı bu ölümleri durdurmak değil, sadece kınamak, yayın yasağı getirerek üzerini örtmek ve yeni ölümlere zemin hazırlamak olmaktadır. Bugüne kadar hiçbir katliamın failleri yakalanarak cezalandırılmamıştır.

AKP’nin artık ülkeye kan ve gözyaşından başka verecek hiçbirşeyi kalmamıştır. Ülke hem ekonomik hem de güvenlik açısından dibe vurmuştur. Düne kadar devleti teslim ettikleri kadroların gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışması bahane edilerek OHAL uygulamaları ile hukuk askıya alınmış, tüm özgürlük ve haklar elimizden alınmıştır. 

AKP, devlet kurumlarını feshetmekte, insanlarımızı sorgusuz sualsiz geleceksiz bırakmakta ve kendi mutlak iktidarını oluşturma peşinde koşmaktadır. AKP ve ülkeyi tek adam iktidarına mahkum etmek isteyen siyasi yapı  bilmelidir ki, hukukun olmadığı yerde kimsenin gelecek ve hayat garantisi yoktur.

10 Ekim Ankara Katliamında olduğu gibi diğer katliamlarda ölen vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle anıyoruz. Hepimiz için, hayatını kaybeden, yaralanan, geleceksiz bırakılan tüm insanlarımız için ADALET, BARIŞ ve DEMOKRASİ istiyoruz."

   Dr Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ
Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.