Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvasında, Heyecan Doruktaydı

Spor Yayın: 19 Nisan 2016 - Salı - Güncelleme: 19.04.2016 11:14:33
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3190 okunma
Google News

Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvasında, Heyecan Doruktaydı

DORUK

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası, Antalya Kepez'de Turgut Özal Spor Salonu'nda Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarından 15 ülkeden binin üzerinde Türk ve yabancı sporcu ile 300’e yakın antrenör ile kulüp yöneticisi 3 ring ve 6 tatemi'de kıran kırana mücadele yaptı. Uluslararası turnuvada bölgemiz hakemlerinden başarılı performansıyla dikkat çeken Milli Hakem Fatma ÇAKIR da görev yaptı.


Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası Point Fighting takım müsabakaları açık siklet şampiyonu,Grand Championship Müsabakaları (Point Fighting), Kick Light, Light Contact, Low Kick, Full Contact branşlarında Gençler ve Büyükler dalında 8-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda yapıldı. 2014 ve 2015 yıllarında yapılan Büyükler Türkiye Kick Boks Şampiyonalarında sıkletlerinde 2. olan sporcular Federasyonu temsilen bu faaliyete Milli Takım Sporcusu olarak iştirak etti. Spor Genel Müdürlüğü’ nün Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik Kriterlerine uyan sporcular C Sınıfı Millik Belgesi verildi.

Yurtiçinden ve yurtdışından katılan deneyimli sporcuların karşılaştığı turnuvaya sportmenlik ve dostluk hakimdi. Turnuva, ülkemizde ilk kez düzenlenmesine rağmen katılımcılardan tam not aldı. Türk ve yabancı sporcu, antrenör, hakem ve idarecilerin bir arada centilmence yapmış oldukları müsabakalarda heyecan doruktaydı.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim KAYICI: "Türkiye, bu turnuvaya ilk kez ev sahipliği yaptı. Türkiye, İsrail, Azerbaycan, Danimarka, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, Kosova, Filistin, KKTC, Makedonya, Türkmenistan, Özbekistan, Güney Afrika ülkelerinden sporcular, antrenörler, hakemler, idareciler Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu bildikleri için buraya geldiler ve bize de destek verdiler. Spor turizminin yanında kendi halkımızı, kendi insanımızı tanıtmak bizim görevimiz. Biz de Türk vatandaşı olarak bu görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.

Terör olaylarına rağmen birçok ülkenin buraya gelip destek vermesi, bize hakikaten gurur ve onur verdi. İnşallah bundan sonraki yıllarda da çok başarılı şampiyonalar yapacağız. Bilindiği üzere Türkiye'de 2012 Avrupa Şampiyonası' nı yaptık, 2013 yılında Dünya Şampiyonası' nı Antalya'da düzenledik.

2016 Avrupa Şampiyonası Ekim ayında Antalya'da olacak. Tabi Avrupa ve Dünya Kick Boks Federasyonu bu terör olaylarından dolayı olağanüstü toplanma kararı aldı. Bununla ilgili bir toplantı olacak. O toplantının sonucunda bizde kalıp kalmayacağını bilmiyoruz ancak gerek 2016 Avrupa, gerek 2017 Dünya Şampiyonası ikinci bir haber gelene kadar Türkiye'de yapılacak. Ama bu şekilde bizde kalır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Şampiyonası'nın her yıl yapılacağını ve Türk Kick Boksu adına Dünya'da marka değeri oluşturacağını belirten Federasyon Başkanı Salim KAYICI; "Geleneksel hale gelecek olan Uluslararası Türkiye Open sporcularımızın daha hızlı gelişmesini sağlayacaktır. Kick Boks'u bir adım daha ileriye götürmek adına yaptığımız çalışmalarda en büyük desteği büyük Kick Boks ailesinden alıyoruz. Turnuvanın yapılmasında emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederim" dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.