Unicef Türkiye

Çocuk Yayın: 17 Ekim 2017 - Salı - Güncelleme: 17.10.2017 19:12:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3682 okunma
Google News

Unicef Türkiye

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu denince aklınıza ne geliyor? Ya da İngilizce adıyla; United Nations International Children's Emergency Fund desem? Bu kavramlar size yabancı geliyorsa bir Unicef’i deneyelim. Eminim şimdi taşlar yerine oturmuştur.

Hemen hemen herkesin duyduğu bir kelimedir Unicef. En azından 1946’dan beri yaşayan herkesin. Birleşmiş Milletler, Unicef’i ilk kurduğu Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonuydu. 2. Dünya savaşından çıkmış bir dünyanın çocukları açlık, kıtlık ve yıkımın getirdiği zor şartlar yüzünden acil yardıma ihtiyacı vardı. Zaman ilerledikçe Unicef, görevini yerine getirdi ve 1954 yılındaki Birleşmiş Milletler genel kurulunda Unicef’in adı kısaltıldı ve adından ulusal ve acil kelimeleri çıkarıldı fakat bu durum Unicef kuşatmasını değiştirmedi.

Unicef, uluslararası kelimesini kaybetmesine karşın çocuk haklarını kurumak ve geliştirmek gibi önemli bir misyon kazandı ve kazandığı bu önemli misyonu Birleşmiş Milletlere bağlı olan bütün ülkelerde uygulamaya başladı.

Unicef Türkiye çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi yolunda ülkemizde üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedir. Gerek toplanan bağışlar, gerekse hazırlanan özel projeler Unicef Türkiye’yi ülkemizin en güvenilir ve çalışkan kurumlarından biri haline getiriyor.

Birleşmiş Milletlerin çocuklara özel bu kolu dünyanın en güzel organizasyonlarından biri olup koşulsuz desteği hak ediyor.

BAĞIŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.