UŞAK-KÜTAHYA-BALIKESİR-ÇANAKKALE TERMAL YOLU BÖLGEMİZE GÜÇ KATACAKTIR

Gündem Yayın: 05 Aralık 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 05.12.2016 15:27:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3120 okunma
Google News

UŞAK-KÜTAHYA-BALIKESİR-ÇANAKKALE TERMAL YOLU BÖLGEMİZE GÜÇ KATACAKTIR
 
Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu; Banaz, Uşak, Abide, Gediz, Simav, Sındırgı, Bigadiç, Balıkesir, Çanakkale yolunun Sosyo-Ekonomik önemine ilişkin Simav Heyeti ile makamında görüştü.
 
Ziyarette; Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Ticaret ve Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Raci Hazıroğlu, Simav Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Avseven, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner,  Cumhuriyet Halk Partisi Simav İlçe Başkanı Hasan Koç, Simav Belediye Meclis Üyesi Ramazan Sarı, Simav Belediye Başkan Yrd. Yılmaz Girgin, Simav Belediyesi Özel Kalemi Coşkun Demir, Simav’ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Arıgümüş bulundu.
 
Başkan Saraoğlu; “Düşünülmüş olan Termal Yol, planlanan güzergâh üzerinde bulunan ilçelerimizin ortak kesişim noktası olan termal kaplıcalarda esinlenilmiştir. Elbette ki bunda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yayınlamış olduğu “Termal Turizm Master Planı” içerisinde yer alan İl ve İlçelerimizin oluşudur.
 
Jeotermal enerjinin yanı sıra planlanan yol üzerinde bulunan Gediz Murat Dağı ve Simav Gölcük Mesire yerinin doğa turizmi açısından önemi büyüktür. Her iki alanda gerekli yatırımların yapılmasıyla doğa turizmi ve insanların yürüyüş, bisiklet gezileri kaynak turizmi gibi etkinliklerinde Türkiye’de örnekleri bulunan doğa turizm alanlarına alternatif alan olmaları kaçınılmaz olacaktır.
 
Planlanan yol 1915 Çanakkale Köprüsünden Uşak’a güzergâh içindeki bölgeleri büyük şehirlere ve hinterlandı geniş sanayi kentlerine yani İzmir otobanına bağlayacaktır ve bu bölgelerin hem önünü hem ufkunu açacaktır.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.