Uzay Çatı Esnafı Galericilere Komşu Olacak

Gündem Yayın: 03 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 03.05.2016 19:52:14
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3668 okunma
Google News

Uzay Çatı Esnafı Galericilere Komşu Olacak

Tavşanlı Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi olan Bedestende tüm hazırlıklar tamamlandı. Uzay çatı esnafının taşınacağı Akıncılarspor Kulübü yanındaki araziyi inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Güler ” bedesten için geri sayım başladı. Makine ikmali Beyköy’e taşıdıktan sonra bu bölgedeki projelerimiz devam edecek ” dedi. 

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Bedesten Projesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Uzay Çatı esnafının Akıncılarspor Kulübü’nün yan tarafındaki araziye taşınacağını hatırlatan Başkan Güler, zemin düzeltme ve beton çalışmalarının bitirildiğini, 20 günlük süreçte iş yerlerinin yükseleceğini söyledi. Arazide incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Güler, Bedesten için kamu ihale kurumuna başvuru yapıldığını, yakın tarihte gazete ilanlarıyla 70 günde iş yerlerinin boşaltılma sürecinin başlayacağını kaydetti. Başkan Güler açıklamasında; ” Bedesten Projemizde süreç hızla işlemektedir. 15 gün önce uzay çatı esnafı ve tahıl pazarı esnafıyla toplantı düzenlemiştik. Burada yaptığımız istişareler sonucunda Uzay Çatı’da faaliyet yürüten 18 esnafımızın Akıncılarspor Kulübü’nün oraya taşınması kararı alındı. Biz hemen çalışmalara başladık ve zemin düzeltme işlerini tamamladık. 20 gün içerisinde bu alanı ayağa kaldıracağız. Bir şeyin altını çizmemiz gerekiyor. Açıkçası bazı vatandaşlarımız bu projenin hayata geçeceğine inanmadı. Hakta veriyorum. Geçmişte bazı projeler ortaya konulmuş ama maddi, ama farklı gerekçelerle vazgeçilmiş. Biz 2009’dan itibaren bu algıyı kırdık. Ne yapacağımızı söylediysek bir bir hayata geçirdik. Artık esnafımız Bedesten’e inandı. 15 gün önce yaptığımız son toplantıda, Uzay Çatı ve Tahıl Pazarı’nın söküm ve düzenleme işleri konusunda  70 günlük bir iş takvimi meselesi vardı. Maliyetler belirlendi ve Kamu İhale Kurumu’na gönderildi. Gazetelerde ilan edildikten sonra 70 günlük söküm işi başlamıştır diyeceğiz  ve ortak hareketle Bedesteni yapacağız. O bölgedeki esnafımızda yeni işyerlerinde ticaret hayatına devam edecek” dedi.

Bu arada Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akıncılar Spor Kulübü ile Galericiler Sitesi’nin bulunduğu bölgenin daha da canlanması adına bazı düşüncelerinin olduğunu söyleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Makine İkmal Müdürlüğü arazisine dikkat çekti. Başkan Güler Belediye’ye ait garajın Beyköy altına taşınacağını ifade ederek yeni projelerin sinyalini verdi. Başkan Güler “Beyköy altında mera alanı olarak bilinen ve atıl vaziyetteki araziye Makine İkmal Müdürlüğü’müzü taşıyacağız. Belediye araçlarımızın bulunduğu alan boşalacak ve yatırıma müsait bir hal alacak. Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Galericiler Sitesi’yle birlikte sonra Uzay Çatı esnafımızın faaliyet yürüteceği bu bölgeyi daha da canlandırmak adına yeni projeler geliştireceğiz” diye konuştu.

Tavşanlı’da her geçen yıl değişimin kendisini htirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Güler 2016’da Belediye ve Devlet yatırımlarının 130 milyon TL’yi bulacağını söyledi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.