Vali Ahmet Hamdi Nayir’den ‘Altıntaş’ Ziyareti

Gündem Yayın: 25 Ekim 2016 - Salı - Güncelleme: 25.10.2016 18:03:20
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3411 okunma
Google News

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, değerlendirme toplantılarının yanı sıra ilçeleri de tanımak amacıyla başladığı ziyaretlerine Altıntaş ilçesiyle devam etti.

Vali Nayir Altıntaş’ta ilk olarak Kaymakam Halim Kaya’yı makamında ziyaret etti ardından kaymakamlık toplantı salonunda ilçe idare şube başkanları ile değerlendirme toplantısı yaptı.

“DEVLETİ SEVDİRMEK SİZİN ELİNİZDE”

İnsan odaklı hizmet ve empati talimatı veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Vatandaş devleti etkili ve süratli görmek istiyor. Devletin saygınlığını belirleyecek olan da devlet kurumlarında çalışanlar. Vatandaş, devleti kamu çalışanlarında görecek. Devlet diye ayrı bir şahıs yok. Devlet dediğimiz; kamu kurum ve kuruluşlarının yürütmüş olduğu çalışmalarda görmüş olduğu tavır. Dolayısıyla bizim sorumluluğumuz devlet temsiliyeti sorumluluğu. Bu sorumluluğu bilen kişiler kendi birimlerinde ve kurumlarında devleti sevdirir, devlete milleti dost eder. Bu sorumluluğu bilmeyen, vatandaş ilişkilerinde problemi olan kişiler de vatandaşları devletten soğuturlar. İnsan odaklı ve vatandaşla empati kurarak çalışacağız. Bu coğrafyanın belki bütün insanlığa hediyesi olan ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesini kendi topraklarımızda, birimlerimizde geçerli kılmalıyız. İstersek yaptığımız çalışmalar ve tavrımızla devleti yüceltebiliriz. Olabildiğince devletin yüzen gülü olmalıyız. Devlet resmi ve somurtkan yüzünü çok gösterdi,  artık eğitim seviyemizle birlikte devir de değişti. Dolayısıyla herkes şahısları kendi gibi bilip, güler yüzle karşılamalı ve derdini dinleyip göndermelidir” dedi.

“ZAYIFLARIN DEĞİL GÜÇLÜLERİN COĞRAFYASINDAYIZ”

Zorlu coğrafyada ancak güçlü bir Türkiye’nin ayakta kalabileceğine dikkat çeken Vali Nayir, “Bütün gözlerin üzerimizde olduğu Anadolu’da yaşıyoruz. Zayıfların değil, güçlülerin coğrafyasındayız. Eğer gücümüzü ortaya koyacaksak önce devlet gücümüzle ortaya koymamız lazım. Devlet, milletiyle güçlü olur. Yürüteceğimiz hizmetlerle o gücü tesis edebiliyor ve ortaya koyabiliyorsak bu coğrafyada bize yaşam hakkı tanırlar. Yoksa herkesin gözünün üstünde olduğu bu topraklarda biz kamu hizmetlerinde sıkıntı çıkarıp, milleti devletinden ayrı düşürebiliyorsak sıkıntılarımız var demektir. Tüm bunların en yakın örneğini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sokaklara çıkın’ dediğinde, milletimiz hiç çekinmeden, korkmadan onu talimat sayıp sokağa çıktı. Demek ki devlete olan sevgi ve bağlılıkta bir gelişme olmuş. Bunu hep birlikte yaşıyoruz ve görüyoruz. Asık suratlı devlet gitti, daha sevecen bir devlet geldi. Gelinen noktada herkes, ‘Bunun içinde ben de varım’ desin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkın dediğinde çıkıldıysa bunda en ücradaki kamu görevlisinin de payı var. Çünkü devlet yüceldi, insanlar nezdindeki kıymeti arttı. Her şeyde bir gelişme, bir insani boyut olunca o talimatlar daha kolay yerine geldi. Bizim kendi değerlerimiz, milli irademiz, demokrasimiz korundu ve kollandı. Bu yüzden her konu önemli. Bizim önemsiz diyeceğimiz hiçbir kamu hizmeti yok” diye konuştu.

Vali Nayir’in Altıntaş ziyareti Belediye ile devam etti. Muharrem Ayı sebebiyle hazırlanan aşurelerden halka ikram eden Vali Nayir daha sonra Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut’tun makamına geçti. Vali Nayir Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut’tan ilçe hakkında bilgiler aldı.

“MERKEZİ YÖNETİM İLE YEREL YÖNETİM BAĞI KUVVETLİ OLMALI”

Merkezi yönetim ile yerel yönetimin arasındaki bağların kuvvetli olması gerektiğini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Eğer bir konu karşılıklı görüşülerek yapılıyorsa başarıya ulaşılıyor. Mutlaka kaymakamlarımız ile ilçe belediye başkanlarımızın irtibatlı olmasını istiyoruz. Artık dünyada yönetim diye bir şey kalmadı. Yönetimin yerini yönetişim aldı. ‘Ben söyleyeyim yapsınlar, karar vereyim herkes uygulasın değil, yapmamız gereken şey için beraber oturalım, birlikte karar verelim’ demek lazım. Merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin iyi anlaşmasında fayda var. İllerin ve ilçelerin faydaları bu yönde. Bir çalışma yapılacaksa merkez yönetim de yapar, yerel yönetim de ama birlikte yapmakta fayda var. Önemli olan bizim kendi görev süremiz içerisinde geleceğe güzel bir eser bırakabilmek” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.