VALİ AHMET HAMDİ NAYİR FRİGYA VADİLERİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Turizm Yayın: 18 Mayıs 2017 - Perşembe - Güncelleme: 18.05.2017 11:50:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5214 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR FRİGYA VADİLERİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya'nın doğusunda eski bir yanardağ olan Türkmen Dağı'nın tüfleriyle meydana gelen, binlerce yıllık geçmişiyle tarihe ayna tutan Frigya Vadileri’nde incelemelerde bulundu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ile Müze Müdürü Metin Türktüzün eşlik etti. 

Vali Nayir, Sabuncupınar, Fındık, İnli köylerindeki Frig yerleşim yerlerini inceledi, sığınma ve barınma amaçlı oyulan mağaraları gezerek bilgiler aldı. 

Ziyaretine Sabuncupınar’da bulunan restorasyonu Kütahya İl Özel İdaresi tarafından tamamlanarak turistlerin konaklama hizmetine sunulan Frig Evi ile başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir burada yer alan Friglere ait yerleşim yerleri ile mağaraları inceleyerek Fındık köyüne geçti. 

Fındık Köyü Doğal Sit Alanı'nda incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Friglere ait Fındık Kalesi kalıntılarını, su sarnıçlarını da yerinde gördü. 

Fındık köyü muhtarı Mustafa Kayalı’nın da eşlik ettiği gezide Vali Nayir incelemesini tamamladıktan sonra muhtarın evine konuk oldu, istek ve arzularını dinledi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir ziyaretini İnli köyü ile sürdürdü. Friglerden günümüze kadar ulaşan Frig mağaraları, kaya mezarları ile şapelleri inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, 1770 yılında yapılan tarihi İnli köyü Cami ile İnli Köyü Frig Evi’ni ziyaret etti. 

Köydeki ziyaretini tamamlayan Vali Nayir, köy muhtarı Ahmet Ünal eşliğinde vatandaşlarla bir araya geldi, istek ve taleplerini dinledi. 

Ziyaret hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Frigya Vadileri’nin tanıtılması için gerekli çalışmaların özveriyle sürdürüldüğünü söyledi. Vali Nayir, “İlimiz hem tarihi, hem kültürü, hem de doğasıyla mutlaka görülmesi gereken bir yer. Bugün gezip gördüğümüz, doğal güzelliğine hayran kaldığımız Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar sınırları içerisinde yer alan Frigya Vadileri yalnızca ilimizin ve bölgemizin değil aynı zamanda ülkemizin bir değeri. Bu değerin farkında olmak, Friglerden günümüze ulaşmış yerleşim yerlerini bir cazibe merkezi haline getirmek gerek ilimiz gerekse ülkemiz açısından önemli bir kazanç olacaktır. Frigya Vadileri'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir valilerimizin oluşturduğu Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) aracılığıyla gerekli çalışmaları yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.