VALİ AHMET HAMDİ NAYİR GAZİ DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ

Gündem Yayın: 20 Eylül 2016 - Salı - Güncelleme: 20.09.2016 09:26:12
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3256 okunma
Google News


Vali Ahmet Hamdi Nayir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Gazi’ unvanının verildiği ‘19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Gazi derneklerine yapılan ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir’e, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcıları Hüdayar Mete Buhara ile Yüksel Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik ve bazı daire müdürleri eşlik etti.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat'ı dernek merkezlerinde ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek, onların istek ve sorunlarını dinledi.

“ONURLU BİR UNVANA SAHİPSİNİZ”

Gazilerin gününü kutlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Gazi’ unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü. Vatan için yapılmış çok kıymetli fedakarlıklar. Bunların başında şehitlik arkasından da gazilik geliyor. Bu fedakarlıkları yapanları bu millet hiçbir zaman unutmadı, unutmayacak. Sizin asıl değeriniz Cenab-ı Hakk’ın yanında ancak millet de size aynı duygularla minnet borcunu ifa ediyor. Temennimiz, geride kalanların sağlık sıhhat içerisinde hayatlarını devam ettirmesi, şehit yakınlarımızın bize emanet olduğu duygusuyla onların sağlık ve sıhhat içerisinde hayatını devam ettirmesidir. Atatürk’ün onurlu unvanına sahip sizlere ve ailelerinize minnet borçluyuz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BULUNDUĞU COĞRAFYANIN BEDELİNİ ÖDÜYOR”

Türkiye'nin coğrafya olarak zor bir bölgede bulunduğuna ve bu yüzden bedeller ödendiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Allah bizlere tekrar aynı sıkıntıları yaşatmasın. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada yaşayan milletler bazı risklerle karşı karşıya kalıyor maalesef. Onun için biz bu işin kıymetini bilerek, gerektiğinde şehit ve gazi olmak için o eğitimi, terbiyeyi almış yeni gençlikle yola devam etmek istiyoruz. 15 Temmuz gecesi bizlere gösterdi ki üzerimizdeki oyunlar bitmiş değil. Bu coğrafyada olmanın bir bedeli var ve bu bedel ödeniyor. Atalarımız bize cennet gibi bir vatan bırakmışlar ama bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu, oyunların oynandığı bir coğrafya üzerindeyiz. Dolayısıyla biz istemesek dahi şehitliğe ve gaziliğe hazır olmalıyız. Yeni yetişen gençliği de vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve mukaddesatı uğrunda yine can verecek şekilde yetiştirmeliyiz. Bugünlerin belki de en büyük önemi bu olacak. Yeni yetişen gençlik sizlerin, ailelerinizin göstermiş olduğu fedakarlığı bugünler vesilesiyle daha yakından takip edecek ve öğrenecek. Bizler de hazırız aynı fedakarlığı yapmaya ve gençlerimizden de bekleyeceğiz.  Dünya’nın birçok ülkesi bu kadar büyük bir riske tabi değil. Bu vesileyle gazilerimize sağlıklı bir ömür, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmasının ardından İstiklal Savaşı gazilerinden İsmail Hakkı Nekanlı’nın fotoğrafının yer aldığı tablo ile İstiklal Savaşı Madalya Beratını inceledi. Vali Nayir’in ardından İstiklal Savaşı Madalya Beratını inceleyen Başkan Saraçoğlu Osmanlıca olan İstiklal Savaşı Madalya Beratını alarak yeni Türkçe’ye çevrilmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından hazırlanan içerisinde şehit ve gazilerin bilgilerinin kristallere işlenmiş halinin sergilendiği ‘Şehit ve Gazi Müzesi’ni ziyaret etti. 

Kütahya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tahsis edilen alan içerisinde oluşturulan müzeyi inceleyen Vali Nayir, güzel bir örnek teşkil eden müzenin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.