VALİ AHMET HAMDİ NAYİR, GEDİZ’İN YILDIZLARIYLA BULUŞTU

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 23.05.2018 13:15:31
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
1853 okunma
Google News

 VALİ AHMET HAMDİ NAYİR, GEDİZ’İN YILDIZLARIYLA BULUŞTU
Türkiye genelinde ve bölgede çeşitli spor branşlarında düzenlenen yarışmalarda ilk 3’e giren Gedizli sporcular Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediye Başkanlığı ve Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. 

Gediz Kültür Merkezinde düzenlenen “Gediz Yıldızlarıyla Buluşuyor” ödül törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fethullah Karamete, Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Karaca,  STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ÜLKEMİZİ AYDINLATACAKLAR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, “Her bir öğrencimizin hayatında fethedilmesi mümkün olan ama henüz ayak basılmamış toprakların var olduğunu bilerek omuz omuza, gönül gönüle vererek çalıştık. Çünkü biliyoruz ki eğitim her şeyden önce öğrencilerimize duyduğumuz saygı ve güvendir.  Bugün yüzlerce yıldızla bir aradayız inanıyoruz ki bu yıldızlar önümüzdeki yıllarda bir güneş olarak güzel ülkemizi aydınlatacaklardır” dedi.

“GEDİZ HER YIL YILDIZLARIYLA BULUŞACAK”

Öğrencilerin sportif başarılarını Gediz Kaymakamlığı olarak önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, “Eğitimin ana hedeflerinden bir tanesi sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğu bilinciyle çocuklarımızın iyi okullar kazanmasının yanı sıra sportif başarılarını da önemsiyor ve destekliyoruz. Bugün burada aramızda olan öğrencilerimiz bölge ve Türkiye derecelerini yaptılar. Bu gençlerimizin bizim verdiğimiz ödüllere ihtiyacı yok. Onlar yaptıkları derecelerin gururunu yaşadılar ancak yeni yetişecek sporculara, gençlere örnek olmaları adına bir gelenek başlatmak istiyoruz ve sporcularımızı Gediz’de buluşturmak, onları alkışlamak istiyoruz. Önümüzdeki yıl da sporcularımızı verdiğimiz desteğin artarak devam etmesi gayretinde olacağız” şekline konuştu.

“BAŞARI HEDEFİMİZ OLMALI”

Başarıların ödüllendirildiği ve başarıya rağbetin artmasının sağlandığı bir programda sporcularla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Başarı bizim hedefimiz olmalı. Yapacağımız her işte en başarılısını hedeflemeliyiz. Bir iş yapmak değil yapılan işin en başarılısı olmak bizim hedefimiz olmalı. İnsanlığın gelişmesi, geleceğin ümit vermesi için başarıya talip olmak zorundayız. Akademik, sportif ve sanatsal başarılar bunların hepsi içiçe mutlaka ekip çalışmasıyla olacak işlerdir. Bir başarı varsa onun arkasında görmediğimiz kahramanlar vardır. Bir başarılı öğrencinin arkasında mutlaka başarılı bir öğretmeni, başarılı bir ailesi, başarılı bir okul idaresini aramak lazım. Bunların hepsi birlikte olduğunda bir mana ifade ediyor. Bugün burada Gediz yıldızları bu başarı öyküsünün de birer kahramanıdır aynı zamanda” dedi.

“İNANMAK VE BAŞARMAK ZORUNDAYIZ”

Yaşanan en büyük eksiklerden birinin güven duygusu olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğretmenlerden ve ailelerden öğrencilere güven ve cesaret aşılamalarını istedi. Kütahya’nın çok sayıda başarılı örneğe sahip olduğunu, düzenlenen programlarla güven duygusunun da artacağını ifade eden Vali Nayir, “İnsanlığın, ülkelerin, illerin, ilçelerin güzel örneklere ihtiyacı var. Hamdolsun biz ülke olarak, Kütahya olarak güzel örneklere sahibiz. Geçmişimize baktığımızda akademik, sportif, sanatsal alanda çok güzel örneklerimiz var. Yeter ki biz bilelim. Ailelerimiz çocuklara daha fazla güvenmeli, öğretmenlerimiz öğrencilerine daha fazlasını yapabileceklerini açık yüreklilikle ifade edebilmeli. Güven duygusunun toplumda yaygınlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu programlar inşallah güven duygusunun artmasını sağlayacaktır. Başarıları ve başarılı örnekleri gören öğrenciler kendilerinin de eksikleri olmadığını görecek ve başarılı olacakları alanları tespit ederek o alanda ilerlemeye çalışacaktır. Bu coğrafyada yaşayan bizlerin buna fazlasıyla ihtiyacı var. Başarılı olmak zorundayız. Zayıfların hayat hakkı olmadığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Güçlü olmak için de akademik olarak, iş dünyası olarak, yönetim olarak aklınıza gelen her sahada başarılı fertler yetiştirmemiz lazım. Bu program bu açıdan çok önemli. Bu başarıda emeği olan önce gençlerimizi, sonra onlara destek veren öğretmenlerimizi ve ailelerini tebrik etmek istiyorum. Bu başarının bir saman alevi gibi başlayıp biten bir başarı olmamasını, devam eden, sürdürülebilir bir başarı olmasını diliyorum ve buna da inanıyorum. Sizler inandıktan sonra bu başarının daha fazlasını ve devamlısını elde edeceksiniz” diye konuştu.

“ENGELLERİ BASAMAK OLARAK GÖRÜN”

Öğrencilere de seslenen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Önünüzde bir set varsa bunu bir engel değil yükseleceğiniz bir basamak olarak görebilirsiniz. Eğer öyle görüyorsanız daha ilerileri, daha yüksekleri görmek sizler için mümkün olacaktır. Onun için biz çocuklarımızın her birinin sorumluluğuna, zekasına, çalışkanlığınıza güveniyoruz, daha fazlasını yapabileceğinize de inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında disk atma, uzun atlama, cirit atma, gülle atma, tekvando, kros, puanlı atletizm, uzun atlama, koşu gibi çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine ödülleri Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından verildi. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.