VALİ AHMET HAMDİ NAYİR İTFAİYE TEŞKİLATINI KABUL ETTİ

Gündem Yayın: 26 Eylül 2017 - Salı - Güncelleme: 26.09.2017 10:48:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2290 okunma
Google News


Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiye Haftası sebebiyle Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, İtfaiye Müdürü Nihat Saltık ile itfaiye teşkilatı personelini makamında kabul etti.  

İtfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette İtfaiye Müdürü Nihat Saltık, Vali Nayir'e teşkilatları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

“ŞARTLAR HER GEÇEN GÜN İYİYE GİDİYOR”

Vali Ahmet Hamdi Nayir itfaiye personelinin haftasını kutlayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İtfaiye teşkilatının ekipman ve eğitim açısından daha iyi bir noktaya ulaştığını dile getiren Vali Nayir, “İnsanımızın sıkıntıda olduğu durumlarda yardımına koşan teşkilatlardan birisi de itfaiyemiz. Eski bir teşkilat. Osmanlı Devleti’nde tulumbacılar adı altında bir teşkilatımız varmış, Cumhuriyet ile birlikte de yeni mevzuat düzenlemesiyle 25 Eylül 1923 yılında belediyelerimize verilmiş itfaiye görevi. Geldiğimiz süre içerisinde şartlar her geçen gün daha da iyiye gitmiş, hamdolsun. Yangın söndürme ve kurtarma faaliyetlerinde kullandığımız araçlar, malzemeler daha da iyi bir noktaya gelmiş” dedi.

“ÜLKE GENELİNDEN DESTEK GÖRDÜK”

Domaniç ve Emet yangınlarını hatırlatan Vali Ahmet Hamdi Nayir, yangınların söndürülmesi için ülke genelinde birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir mücadele verildiğini söyledi. Vali Nayir, “İtfaiye denince aklımıza yalnızca yangınlar gelmiyor. Aynı zamanda büyük kazalar, afetlerde de bizler sizlerin o imkanlarından, eğitiminizden istifade ediyoruz. Burada güzel bir uyum var. İtfaiyemiz, polisimiz, jandarmamız, AFAD ekiplerimiz, sağlık ve orman teşkilatımız düzenli birlikteliği gösteriyor. En son yaşadığımız 2 yangında ülke çapında birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini gördük. Çok uzak belediyelerimiz itfaiye gönderdiler, milli servetimiz ormanımıza müdahale edebilmek için.  Domaniç tarafından 100 itfaiye aracına, 17 helikoptere,3 uçağa ulaştığımız oldu zaman zaman. Bunlar ülkemizin yangın söndürme kabiliyeti açısından da gücünü gösterdi bize. Aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi gösterdi.  Sivas’ın batısındaki bütün belediyeler, bütün teşkilatlar, Sinop’tan Antalya’ya kadar belediyeler araçlarını gönderdi” diye konuştu.

“CAN PAHASINA YAPILAN BİR MESLEK”

İtfaiyeciliğin büyük bir fedakarlık ve özveri istediğini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, afetlere müdahalede şehit düşen itfaiyecilere de Allah’tan rahmet diledi. Vali Nayir, “Can pahasına yapılan fedakarlık mesleği. Zaman zaman müdahaleler sırasında şehitlerimiz oluyor, dolayısıyla bir taraftan başkalarının canını malını kurtarmaya çalışırken kendi canınızı da riske atabiliyorsunuz. Temenni ediyoruz ki sizlere en az iş çıksın, siz hazır bekleyin, hiç göreve gitmeyin; ama olmuyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.