Vali Ahmet Hamdi Nayir KÜMAKSAD’ın Açılış Törenine Katıldı

Ekonomi Yayın: 02 Ekim 2016 - Pazar - Güncelleme: 02.10.2016 17:13:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4247 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR KÜMAKSAD’IN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği’nin (KÜMAKSAD) yeni hizmet binası törenle açıldı. 

Hazreti Mevlana’nın doğumunun 809’ncu yılının da anıldığı açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Emekli Büyükelçi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, KÜMAKSAD Başkanı Rıza Tekin Uğurel ile eşi KÜMAKSAD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mebrure Uğurel,  STK Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Aşr-ı Şerifin okunmasıyla başlayan törende konuşan KÜMAKSAD Başkanı Rıza Tekin Uğurel, “açmış olduğumuz dernek binası yalnızca Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği ile Kütahya Aydınlar Ocağı’na tahsis edilecek diye bir düşüncemiz yok. Kütahya’daki bütün sivil toplum kuruluşlarının her zaman emrine amadedir. Dün derneklerimizden birine adını veren Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 809’ncu doğum yıl dönümünü idrak ettik. Bugün her iki derneğimizin faaliyet döneminin başlangıcı ve yeni binamızın açılışı. Yarın 2 Ekim, Hicri Takvime göre Muharrem Ayı’nın birinci günü, yeni bir senenin başlangıcı. Bu vesileleri bizimle paylaşmak nezaketini, zarafetini ve fedakarlığını gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

KÜMAKSAD Başkanı Rıza Tekin Uğurel konuşmasını Türk Kadın Yazarlarından Samiha Ayverdi’nin eserlerinden biri olan ‘Uç Beyleri’ni okuyarak tamamladı. 

Konuşmanın ardından Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği’nin yeni hizmet binasının açılış kurdelesi Vali Ahmet Hamdi Nayir, Emekli Büyükelçi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, KÜMAKSAD Başkanı Rıza Tekin Uğurel ve davetliler tarafından kesildi. 

Aydınlar Ocağı ve Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği’nin yeni hizmet binalarının hayırlı olmasını temenni eden Vali Nayir, “İçinde yaşadığımız Anadolu’nun en büyük hediyelerinden biri olan Hz. Mevlana’nın ismini yaşatacak olan bu kurumun Kütahya’mıza, Anadolu’muza ve bütün insanlığa faydalı olacağına inanıyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi. 
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.