VALİ AHMET HAMDİ NAYİR KYK ZİYARETLERİNİ TAVŞANLI İLE TAMAMLADI

Eğitim Yayın: 03 Mayıs 2018 - Perşembe - Güncelleme: 03.05.2018 16:55:23
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2338 okunma
Google News

 
 
VALİ AHMET HAMDİ NAYİR KYK ZİYARETLERİNİ TAVŞANLI İLE TAMAMLADI
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde hizmet veren Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı KYK Arslanbey Yurdunu ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Emet Kaymakamı ve Tavşanlı Kaymakam Vekili Hasan Çiçek, KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret ile KYK Arslanbey Yurt Müdürü Ahmet Taş eşlik etti.

“HER 10 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Merkez ve ilçeleriyle birlikte Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 16 yurdun öğrencileriyle bir araya geldiğini, Tavşanlı ile birlikte KYK ziyaretlerinin tamamlanacağını kaydetti. Üniversitenin Kütahya’nın kıymetli değerlerinden biri olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “580 bin nüfusumuz var Kütahyamızda 58 bin öğrencimiz olduğunu biliyoruz. Bu demektir ki her 10 kişiden biri ilimizde üniversiteli. Biz, 58 bin öğrencinin ilimize katkı sağlayacağını, aynı zamanda ilimizin tarihinden, kültüründen istifade ederek ayrılacağını düşünerek sizleri ilimiz adına önemli bir dinamik, önemli bir kıymet olarak görüyoruz. Üniversiteden beklentilerimizi de sürekli yüksek tutmaya çalışıyoruz. Böyle bir program dahilinde de ilimizin valisi olarak bir araya gelelim, devletin dokunabilir olduğunu sizlere gösterelim, varsa problemlerimiz, dertlerimiz onları da birlikte paylaşmaya çalışalım istedik. Bugün itibariyle ilçeler dahil KYK ziyaretlerimizi tamamladık. Gençlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Her ne kadar büyüdük, üniversiteli olduk diyorsanız da anne ve babalarınızın gözünde olduğu gibi bizlerin gözünde de öğrenciler olarak bizlere emanet bir nesil olarak düşünüyoruz. Sizler ilimize, üniversitemize, ilçemize, Kredi Yurtlar Kurumumuza emanetsiniz. Dolayısıyla ilimizin emniyet ve asayişinden sorumlu birimler olarak eğitiminizi burada huzur ortamı içerisinde tamamlayıp göndermek bizim görevimiz” dedi.

“ANADOLU’DAKİ EBRUYU ANLAMAK SİZİN İÇİN BİR KIYMETTİR”

Üniversite dönemi boyunca farklı kültür ve coğrafyalardan edinilen arkadaşlıkların öğrencilerin hayatı anlamasında da önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çeken Vali Nayir, “Sizlerin bu dönemi hayatı anlama noktasında da en verimli dönem olması lazım. Kabiliyetinizin en çok geliştiği, enerjilerinizin en yüksek olduğu, anlama ve değerlendirme yetilerinizin üst noktaya geldiği bir dönemdesiniz. Yalnızca okuldaki dersleri halledecek, sınıfınızı geçip, diplomanızı alacak bir durumda değil, aynı zamanda hayatı anlama noktasında da önemli bir çağı yaşadığınızı ifade etmek istiyorum. Üniversite hayatınıza başlayana kadar aşağı yukarı aynı kültür ortamını paylaştığınız, çok farklı yerlerden, farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden arkadaşlarla bir araya gelme imkanınız belki olmadı ama üniversite hayatında inanıyorum ki Doğu’dan, Batı’dan, Güney’den Kuzey’den farklı kimlikler, farklı kültürler, farklı coğrafyalardan arkadaşlarla bir aradasınız. Hayatı anlama noktasında bu farklılığı, Anadolu’daki bu ebruyu anlama bakımından, birbirini tanıma ve anlama noktasında da bir gayret içerisinde olursanız bir üniversite kadar da bu kıymet ifade eder diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIĞINIZ İLLERİN ZENGİNLİKLERİNİ TANIMALISINIZ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilik döneminin okul ile yurt arasında geçmemesi gerektiğini öğrencilerin doğduğu ve eğim gördüğü toprakları iyi tanıması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin sahip olduğu zenginlikleri tanımanın gençlere farklılık katacağının altını çizen Vali Nayir, “Kütahyamız zenginliklerle dolu. İlimizde eğitim amacıyla kalan gençlerimizin Kütahya’nın da farkında olarak buradan ayrılması yine bizim talebimiz. Anadolu’nun her tarafında var ama yeraltı zenginlikleri olarak bizim topraklarımızdan 36 değişik maden çıkıyor. Yüzde 56’sı orman olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Roma’dan, Bizans’tan, Selçuklu’dan Germiyanoğulları Beyliği’nden Osmanlı’ya kadar değişik medeniyetlerin, tarihlerin ayak izlerini taşıyan bir yerdesiniz. Bunları bilmek zenginliğimizi öğretir, güvenimizi artırır, bizden bir şey olmaz duygusunu bir kenara iter. Bu topraklar sahip olduğumuz zenginlikler, milletimizin, gençlerimizin ihtiyaç duyduğu ‘bizden çok şey olur’ duygusunu sizlere yaşatır ama bu çevreyle olan irtibatınız, hayatı anlama noktasındaki gayretimizle alakalı bir durum. Sizler okulunuzu yurdunuz ve birkaç kafe arasında mekik dokuyarak bitirdiyseniz bunlardan haberdar olmadan gitme ihtimaliniz de var.  Bizler istiyoruz ki bu 58 bin öğrencimiz bu zenginliğin de farkında olarak ilimizden, ilçemizden ayrılsın. Bu zenginlikler size özgüven verecektir, geleceğe ait ümitlerinizi artıracaktır. Biz çoğu zaman kendi zenginliğimizin farkında değiliz, onun için gençlerimizle bir araya geldiğimizde, hangi ortamda olursa ortamdaki zenginliği fark etme noktasında gayret sarf etmeleri gerektiğini söyleyeyim. Üç gün Türkiye’yi gezen bazen bizden daha iyi Türkiye’yi tanıyıp dönüyor. Biz yıllarca yaşadığımız bir zenginliğin farkında olmayabiliyoruz. Sizlerden bir talebimiz de yaşadığınız bölgeyi, doğup büyüdüğünüz toprakları tanıyın. Eğitim amacıyla, iş hayatı nedeniyle gittiğiniz yerler olursa oraları da tanıyıp bilme noktasında bir gayret sarf etmelisiniz. Bu bizlerin ihtiyaç duyduğu bir zenginlik, bir farklılıktır” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmalarının ardından öğrencilerin sorunlarını yanıtladı, istek ve arzularını dinledi.
 
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.