VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ÖZEL OKUL ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Eğitim Yayın: 21 Aralık 2017 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2017 12:42:18
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
3076 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ÖZEL OKUL ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
Vali Ahmet Hamdi Nayir okul ziyaretleri kapsamında il merkezinde faaliyet gösteren Özel Dostlar Eğitim Kurumları, Özel Germiyan Bilge Koleji ile Özel Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsünü ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in ilk ziyaret durağı Özel Dostlar Eğitim Kurumları oldu. Vali Nayir, Özel Dostlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nadi Sarıışık, Özel Dostlar Eğitim Kurumları Ortaokul Müdürü Ayhan Bektaş, İlkokul Müdürü Yeşim Moraloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Adil Özkan, Hikmet Terzioğlu, Ekspres Gazetecilik ve Madencilik Limited Şirketi sahibi Semra Sarıışık Tozaraydın tarafından karşılandı. 

Sınıfları ziyaret edip, öğretmenlerle istişarelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz ile Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Muhsin Kaymak eşlik etti.

Özel Dostlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nadi Sarıışık’a eğitime ve istihdama sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Para kazanmanın daha kolay yolları varken siz riskli bir yol seçmişsiniz. Adam çalıştırmak, istihdam etmek, üretim yapmak, üretimde kaliteyi tutturmak, kredi sağlamak bunlar zor işler. Paranız varsa götürüp bankaya yatırıp, hazine bonosu alıp da değerlendirebilirdiniz ama o sizin zevkinizi tatmin etmez. Birilerinin sizin elinden ekmek yemesi, birilerine iş imkanı sağlamış olmanız sizi mutlu eder. Üründeki değişiklik sizi mutlu eder. Onun için sanayicilerin yanına gittiğimizde de onu söylüyoruz. Sizleri yalnızca ticari gayelerle bu işte olan kişiler olarak görmüyoruz. Ülkenin dışa bağımlılığını azaltacak, döviz sağlayacak kişiler olarak görüyoruz” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra sırasıyla Özel Germiyan Bilge Koleji ile Özel Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsünü ziyaret etti. 

Vali Nayir, Özel Germiyan Bilge Koleji ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Soner Kurtoğlu, Ortaokul Müdür Yardımcısı Nusret Bütünay, İlkokul Müdür Yardımcısı Halil Aksoy tarafından karşılandı. 

Özel Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsü ziyaretinde ise kurucular Mustafa Aktaş ile Murat Karaca, Lise Müdürü Serdar Zavrak, Ortaokul Müdürü Seda Sülün Kılınç, İlkokul – Anaokulu Müdürü Ahmet Ürütük, Genel Müdürü Volkan İleru tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, okuldaki ziyaretine sınıflarla başladı. 

Gerçekleştirdiği 3 okul ziyaretinde de sınıfları tek tek gezip, öğrencilerle birebir ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir’e öğrencilerin ilgisi ve sevgisi oldukça yoğundu. 

“BİZ ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUZ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir girdiği her sınıfta öğrencilere cesaretli olmaları gerektiğini söyledi ve başarının asla tesadüf olmadığına dikkat çekti. Hedeflerine ulaşmaları için fedakar bir çalışma gerektiğini ifade eden Vali Nayir, “Ülkenize olan borcunuzu çalışarak ödeyebilirsiniz. Tarihe, kültüre olan bağlılığınızı artırın, anne babanızın istediği evlatlar olun, geleceğe ait sorumluluğunuzu bilin. Bunlarla ilgili olarak biz çocuklarımıza güveniyoruz. Geleceğe ait yatırımımız olan çocuklarımızın daha iyi yetişeceğine inanıyoruz. Birinci güvendiğimiz öğrencilerimiz, ondan sonra öğretmenlerimize güveniyoruz ki bu konularda sizleri en iyi şekilde yönlendiriyorlar diye düşünüyoruz. Başarılı olun, hedeflerinize ulaşın. Hem ailenizin hem de Kütahya’nın yüzünü güldürün inşallah. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu iyi yetişmiş insan gücüne sahip olmak. Bütün gayretlerimiz buna dair. Daha iyi yetişmiş, kendine güvenen, diğer ülkelerle boy ölçüşebilecek fertlere sahip bir millet oluşturma gayretindeyiz. Bu konuda sizlere güveniyoruz, beklenti çıtamızı da hep yüksek tutuyoruz. Geldiğimiz noktada artık okullarımızın hepsi kaloriferli, tertemiz, düzgün okullar. Sizlere daha iyi imkanlar sağlanmış durumda. Daha iyisini de arama gayreti sürüyor. Sizler de bu beklentiyi karşılayacak kapasitede ve kalitedesiniz” dedi.

“BAŞARI SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPMAKTAN GEÇİYOR”

Üzerinde durduğu, sık sık vurgu yaptığı bir diğer konu ise sevilerek yapılan iş oldu. Vali Nayir, “Mutlaka sevdiğiniz işleri yapın. Başarının yolu oradan geçiyor. Sevemediğiniz işi yaparsanız başaramazsınız. Sanatçıysanız sanatçı olmayı, öğretmenseniz öğretmen olmayı, doktorsanız doktor olmayı sevin. Sevdiği işi yapanlar yorulmazmış, sevmediği işi yapanlar çok yorulurmuş. Aileniz mutlaka sizlere büyüyünce şu ol, bu ol diyecektir. Hangi işi severek yapacağınızı bilin ailenizi de ona göre ikna edin. Herkes kendi sevdiği işi yapsın dileriz ki o zaman hayat daha kolay, daha başarılı olur. Hayallerinizi büyük tutun, hepsini de gerçekleştirebileceğinize inanın. Biz bunu yapamayız demeyin. Kendinize güvenin, kendilerine güvenen fertlerden oluşan millet gelecekte daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

“BAŞARACAK DURUMDASINIZ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir Özel Bahçeşehir Koleji Fotoğrafçılık ve Medya Kulübü öğrencilerinin sorularını da yanıtladı. Öğrencilik hayatından, meslek hayatına dek birçok konuda bilgiler veren Vali Nayir, “Kendinize güvenin ve inanın. Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizin sorumluluk duygusu içerisinde geleceğe hazır olmaları için daha gayretli, daha fedakar çalışmalar içerisinde bulunmasını istiyoruz. İnanıyoruz ki bunu da başaracak durumdalar. İnşallah yeni yetişen gençliğin, bu zor coğrafyada ayakta kalmak için en büyük ihtiyacımız olan yetişmiş insan gücünün kaynağı olacağına inanıyoruz” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Özel Dostlar Eğitim Kurumları, Özel Germiyan Bilge Koleji ile Özel Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsü öğretmenleriyle de istişarelerde bulunup istek ve arzularını dinledi. 

“ZİYARETLERİN OLUMLU YANSIMASINI GÖRÜYORUZ”

Eğitimin gelecekte de önemini kaybetmeyeceğinin altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Eğitim, bizim kendi çalışma hayatımız içerisinde mülki idare çalışmaları içerisinde önemli yer tutan hususlardan bir tanesi. Mesaimiz içerisinde birçok konuyla ilgileniyor, birçok konuyla karşılaşıyoruz. Onlardan önemli konulardan bir tanesi de eğitim konumuz. Yalnızca bizim değil, inanıyoruz ki her ferdin, her ailenin, her milletin, her devletin de gündeminde eğitim konusu önemli bir yer olarak hem günümüzde, hem tarihimizde var olagelmiş. İnanıyoruz ki gelecekte de bu işin önemi kaybolmayacak. Her yenilik mutlaka bir eğitim, öğretim konusunu da beraberinde getirecek. Dolayısıyla bizler hem kurumlarımıza, hem öğretmenlerimize bu konuda düşen faaliyetler olarak baktığımızda önemli görevler düştüğüne inanıyoruz. Sınıf ziyaretlerinde çocuklarımızın devlet olgusunu tanımaları, devletin dokunulabilir olduğunu göstermesi açısından faydalı olarak değerlendiriyoruz. Gittiğimiz yerlerde öğretmenlerimizin bizlere ileteceği konular varsa bunları birinci elden, yanımızda milli eğitim yetkilileri de var olduğu için cevaplamaya çalışıyoruz” dedi.

“TATMİNİ EN YÜKSEK MESLEK”

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünün yetişmesinde öğretmenlerin rolüne dikkat çeken Vali Nayir, “Sizlerin yapmış olduğu işin bizim gözümüzdeki değerini anlamak, sizlerle paylaşmak bakımından bu ziyaretler bir fırsat oluşturuyor. Ülkenin geleceğine ait en önemli şeylerin yapıldığı yerler olarak görüyoruz okullarımızı. Bu okullardaki öğretmenlerimizin, ülkenin geleceğini ilgilendiren en önemli faaliyetlerden birini yerine getirdiklerine inanıyoruz. Bu bölgede ayakta kalmanın tek şartı olan iyi yetişmiş insan gücüne sahip olmanın yolu okullarımızdan, öğretmenlerimizden geçiyor. Tatmini en yüksek meslek olarak görüyoruz öğretmenlik mesleğini. Sizler yapmış olduğunuz bu işte akşam eve gittiğinizde belki yorgunluğunuzu öyle atıyorsunuz. ‘Ülkemize ait önemli bir görev bizim omuzlarımızda, ailelerin beklentilerini karşılamak bizim görevimiz; devlet bizden daha ahlaklı, daha sorumluluk sahibi, daha başarılı fertler yetiştirmemizi bekliyor, biz de bu görevi yerine getiriyoruz’ diye o mutluluğu yaşayan kişiler olarak düşünüyoruz. Bizim kendi dünyamızdaki sizin görüntünüz bu” ifadelerini kullandı.

“SİZİN YÖNLENDİRMELERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Eğitimdeki başarının öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğinde sağlanacağına dikkat çeken Vali Nayir, “Öğretmenlerimize her gittiğimizde söylüyoruz. Allah nasip etti biz 5 çocuk büyüttük ama her birinizin sınıflarına 20-25 öğrenci teslim edip onların derdini çekmenizi istiyoruz ki büyük bir fedakarlık bu ama bunun bir tiryakiliği var. Onlardan ayrı kaldığınızda da rahat etmediğinizi zannediyoruz. Mutlaka o çocuklar sizlerin hayatında önemli bir yer tutuyor diye görüyoruz. Burada istemiş olduğumuz başarıyı elde etmenin yolu da öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğinden geçiyor. Bizlere düşen görevler varsa merkezi yönetim olarak, yerel yönetimler olarak bizler de o gayeyi yerine getirmek üzere Kütahya’da görev yapıyoruz. Üzerimize düşen bir görevde arkadaşlarımızın bizi yönlendirmesine ihtiyacımız var” dedi.

“İKİSİ DE DEVLETİN OKULU”

Özel okul, devlet okulu diye bir ayrımın söz konusu olmadığını her iki okulun da aynı amaca hizmet ettiğini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Öğretmenlerimiz kamuya ait işlerin bir parçasını yürütüyor diye düşünüyoruz. Bu yapı içerisinde de özel, devlet ayrımına girmiyoruz. Vatandaşın kendi tercihi olarak özele de devlete de gönderebilir çocuğunu. Her iki taraftaki öğretmen de bizim öğretmenimiz, her iki taraftaki okul da devletin okulu olarak düşünüyoruz. İkisi de aynı bütünün birer parçası. Sizler devletin yapmış olduğu işin tamamlayıcısı olarak bu işin içindesiniz. Bir karşıtlık ve rekabet gibi düşünmüyoruz. Sizler bir fedakarlık mesleğinin temsilcilerisiniz. Bizler evimizde 3-5 çocukla zor baş ederken sizlere 20-25 çocuk emanet ediliyor. Onlara göstermiş olduğunuz sabrın, tahammülün bize yansımasını istiyoruz. Çocuklarımızın o enerjileri, saflıkları, temizlikleri girdiğimiz her sınıfta bize de yansısın istiyoruz. Öğretmenlerimizden Kütahya’nın birer parçası olarak, ‘şunlar yapılırsa eğitim daha iyi hale gelir’ diye düşünceleriniz varsa onları milli eğitim temsilcilerine her zaman ulaşıp, söyleyebilirsiniz” diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.